Antonio en Astrid Verschuren van Medisports, health & happiness.
Antonio en Astrid Verschuren van Medisports, health & happiness. Foto:

Medisports, health & happiness, bestaat twintig jaar

ETTEN-LEUR – Dit jaar bestaat Medisports, health & happiness, twintig jaar. Op 21 september van het millenniumjaar werden de deuren aan de Voorsteven door Astrid en Antonio Verschuren geopend. Een sportcentrum inclusief para-medici, was de ambitie van het ondernemerspaar. Een succesformule, al snel volgde uitbreiding. Inmiddels telt het Medisportsteam 45 medewerkers, variërend van fysiotherapeuten tot sportinstructeurs compleet met personal training en voedingsbegeleiding. Samen werken zij aan het overkoepeld doel van Medisports; mensen coachen in persoonlijke groei naar een gezond en gelukkig leven!


DOOR CORINE ROKS


Antonio is fysiotherapeut, Astrid heeft een bedrijfseconomische opleiding en ze werkten al samen in de sportbranche toen het idee voor een eigen sportcentrum in beeld kwam. Het perceel aan de Voorsteven gaf de doorslag.


Personal training
In het jaar 2000 volgde de opening. De eerste jaren woonde het ondernemersstel boven het sportcentrum. Inmiddels heeft de woonruimte plaats gemaakt voor een fietszaal en een aparte personal trainingsruimte. Astrid Verschuren hierover: “In 2012 zijn we gestart met het aanbieden van personal training. Klanten bepalen zelf hun doelstellingen die kunnen variëren van rugklachten tot afvallen. De vraag naar deze vorm van 1op1 begeleiding groeit nog steeds”.


Fysiotherapie
De fysiotherapeuten hebben hun eigen praktijkruimtes op de begane grond. Antonio Verschuren geeft uitleg: “Fysiotherapie is gericht op actief herstel waarbij patiënten onder begeleiding van de therapeut gebruik kunnen maken van de sportzaal. Dit geldt ook voor de manuele therapie waarbij de nadruk ligt op het beter functioneren van de gewrichten, verbetering van houding en bewegingen. Verder bieden we begeleiding in groepsverband, zoals bij patiënten met COPD en hartfalen. In de sportzaal wordt wekelijks gewerkt aan hun conditie en onderhoud daarvan”. Antonio heeft onlangs een speciale cursus gevolgd gericht op de revalidatie van ex- corona patiënten.


Voedingsbegeleiding
Eveneens zet Medisports zich in voor een gezonde leefstijl en voeding. Ervaren gewichtsconsulenten bieden hierbij begeleiding waarbij de doelstelling van de klant centraal staat.


Sportzaal
Sporters kunnen bij Medisports kiezen uit het Milon- of Biocircuit of een combinatie van beiden. Gediplomeerde sportinstructeurs zijn in de sportzaal aanwezig om klanten te begeleiden bij de verschillende toestellen. Astrid Verschuren geeft uitleg: “Milon is gericht op kracht en conditie, een complete workout in slechts 35 minuten. Bij het Biocirciut ligt de focus op krachttraining.


Groepslessen
Naast fitness kunnen klanten bij Medisports ook terecht voor groepslessen. De onderneemster somt op: “fietsen, core training, BodyPump, small group en functionele trainingen en diverse vormen van Yoga. Op dit moment ook een uitgebreid outdoor programma met onder andere fun- en fitwalking, hardlopen voor beginners/ gevorderden en bootcamp”.


Buitenlucht
Verschuren over de aanpassingen in het kader van corona: “Met het sportaanbod zijn we naar buiten verhuisd. In een tent op onze parkeerplaats worden vanaf 1 juni circuit lessen en verschillende fysiotherapeutische lessen aangeboden. Live- lessen zijn al geruime tijd te volgen via Zoom zoals BodyPump, fietsen, Yoga en Pilates”. Zij vult aan: “Klanten en patiënten reageren uiterst positief op onze maatregelen en het aangepast trainingsaanbod”.


Feestprogramma
Behalve het sportprogramma heeft Medisports ook de feestplanning rond haar twintigste verjaardag aangepast: “Aanvankelijk zouden de feestelijkheden over heel het jaar 2020 worden uitgesmeerd, met voor elke maand een leuke activiteit voor onze leden. We hopen dat we vanaf 1 september het jubileum alsnog uitgebreid kunnen vieren met klanten en ons team”, besluit het ondernemerspaar.

Medisports, health & happiness, is aangesloten bij de Vereniging Exclusieve Sporten (VES), een overkoepelende organisatie waarbij de 109 beste sportcentra van Nederland en Vlaanderen zijn aangesloten. [l]