Kleurrijke werken van Henri De Cocker in de kleurrijke Van Gogh Kerk. FOTO: PIERRE VAN DAMME
Kleurrijke werken van Henri De Cocker in de kleurrijke Van Gogh Kerk. FOTO: PIERRE VAN DAMME Pierre van Damme

Heropening De Cocker in Van Gogh kerk

ETTEN-LEUR - Afgelopen donderdag kreeg de Stichting Vincent van Gogh groen licht van de Gemeente Etten-Leur voor heropening van de Van Gogh Kerk.


De vrijwilligers stonden al te trappelen om weer bezoekers te kunnen ontvangen. Nu het protocol helemaal is goedgekeurd, betekent dat dat de kleurrijke tentoonstelling van Henri De Cocker nog van woensdag 3 tot en met zondag 7 juni te bewonderen zal zijn.


Tickets online

Tickets voor een bezoek aan de kerk en dus ook aan de speciale tentoonstelling zijn alleen online verkrijgbaar! Boek je ticket eenvoudig via www.vangoghkerk.nl en reserveer jouw moment. Zo kunnen we het aantal bezoekers perfect spreiden en kun je in alle rust genieten van de kerk, de expositie en de verhalen van onze vrijwilligers. Deze handige en professionele online ticketmogelijkheid is mogelijk gemaakt dankzij Van Gogh Brabant.


Maatregelen
De stichting heeft alle nodige maatregelen getroffen zodat je veilig van de kunst en het erfgoed kan genieten:
In de kerk geldt de 1,5 meter afstand regel en er zijn hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen in lijn met de adviezen van het RIVM en de overheid.


Tentoonstelling
De titel van de tentoonstelling in de Van Gogh Kerk luidt: Henri De Cocker, kleurrijk als Van Gogh. Expressionistische, surreële, poëtische en abstracte werken. De Cocker was een geboren en getogen Vurstenaar. Een dorp ten zuiden van Gent (B).


Uitgesproken tekentalent

Op jonge leeftijd gaf hij al uiting van uitgesproken tekentalent, maar het boerengezin had te weinig middelen voor een opleiding. In 1934 kon hij uiteindelijk toch naar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent en later naar het Nationaal Hoger Instituut te Antwerpen. Daar viel zijn talent al duidelijk op.


Kleurrijke werken

Geniet nu het nog kan van de ruim 50 kleurrijke werken in de Van Gogh Kerk. Deze tentoonstelling stond aanvankelijk gepland van 1 t/m 29 maart, maar op 11 maart veranderde corona alles. Alle info en tickets: www.vangoghkerk.nl [l]