Present in Vriendschap geeft ook aandacht tijdens Corona

ETTEN-LEUR - Vijf jaar geleden is Present in Vriendschap opgericht om aandacht te schenken aan eenzame mensen in Etten-Leur. Bij deze groep mensen komen alle maatregelen rond Corona extra hard aan. Dus ook bij Present in Vriendschap.


Deze groep mensen voelen zich des te meer eenzaam en verlaten. Helaas vinden er ook vanwege Corona geen gemeenschappelijke activiteiten plaats en er is minder (fysiek) contact met onze presentvragers en presentwerkers.

Maar we zitten niet stil. Onze presentwerkers houden, nu wel op afstand, contact met onze presentvragers zodat wij onze mensen toch een luisterend oor kunnen bieden. Tijdens deze periode geven wij juist extra aandacht aan iedereen.

We hebben met een belteam regelmatig contact met onze mensen en er wordt af en toe een presentje bezorgd. Ook hebben we in het kader van Corona "het Infomaatje" geïntroduceerd. Dit is een kwartaalblaadje met nieuws, verhalen en informatie. Daarnaast houden we iedereen zoveel mogelijk via mail en social media op de hoogte van ontwikkelingen.


Plannen
Ook zijn we druk bezig achter de schermen met allerlei zaken op orde te brengen en is er een wekelijks online overleg met leden van de werkgroep en het bestuur. Ondertussen maken we plannen voor een feestelijke viering van ons 5 jarig bestaan in september. Dit willen we niet zomaar voorbij laten gaan. We hopen dan eindelijk weer iets te kunnen organiseren voor onze mensen.

Om al onze presentvragers aandacht te kunnen geven zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Bent u ook geïnteresseerd om vrijwilliger te worden, of kent u iemand die een bezoekje van ons erg kan waarderen, bel of mail ons, dan nemen wij contact met u op: presentinvriendschap@gmail.com of tel.nr. 06-19393973. Kijk eens op de website voor mooie verhalen en foto’s: www.presentinvriendschap.nl [l]