Overstroomde huizen in Nduru Kenia. FOTO NORAH ANYANGO
Overstroomde huizen in Nduru Kenia. FOTO NORAH ANYANGO Norah Anyango

Kenya Project in actie door overstromingen in Kenia

ETTEN-LEUR - In Kenia krijgen we van de weduwen van het Kenya Project niet alleen berichten over de maatregelen en gevolgen van de coronacrisis aldaar. Ook zijn er veel overstromingen van meren en rivieren door enorme regenval.


In Nduru, een van de dorpen waar het Kenya Project actief is, zijn zelfs zes huizen van de weduwen weggespoeld en acht huizen zwaar beschadigd. Er zitten nu vrouwen met hun kinderen tijdelijk in een opvangtentenkamp. Door deze overstromingen is de malariamug ook weer in zijn element. Hier willen we graag extra hulp bieden.


Duka Matin weer open

Daarom zijn we blij om te kunnen vertellen dat Duka Matin, het kleine keniawinkeltje aan de Stationsstraat 60 in Etten-Leur, sinds 3 juni weer open is.

De coronamaatregelen zijn gelukkig goed toe te passen. Er is een spatscherm bij de kassa, de loop is nu in één richting, de handen kunnen worden gedesinfecteerd en het aantal klanten wordt beperkt zodat de 1,5 meter afstand geen probleem is. Voor mensen die het winkeltje nog niet kennen: er worden curiosa en tweedehands spulletjes verkocht. De moeite waard om eens binnen te lopen. U bent van harte welkom.

Openingstijden: woensdag en zaterdag van 11:00-16:00 uur. De opbrengst komt voor 100% ten goede aan weduwen in Kenia, die daarmee een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. De vrijwilligers zetten zich hiervoor graag in. Uw bijdrage wordt erg gewaardeerd. Op dit moment is er extra aandacht voor de huisvesting. Een dak boven je hoofd is toch een van de eerste levensbehoeften.


Informatie

Meer informatie over het project kunt u vinden op de website: www.kenyaproject.nl[l]