Nieuwe Nobelaer presenteert eerste evenementen

ETTEN-LEUR – Bijna alle evenementen in de gemeente Etten-Leur zijn afgelast, waardoor een kale zomer dreigt. Cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer speelt daar op in met de presentatie van de activiteiten van zomerfestival Volare!in de periode vanaf 1 juli. Vanaf deze periode zijn bijeenkomsten tot honderd personen namelijk weer toegestaan.


DOOR MONIQUE JANSEN


Het programma bestaat onder meer uit een zomerexpositie van foto’s van 1 tot 24 juli, voorlezen met muziek voor de kleintjes op woensdag 1 juli, een concert van leerling-muzikanten op zondag 5 juli, een kinderatelier op woensdag 8 juli, een zomerconcert met zanger Jeroen Kant en bassist Judith Renkema op vrijdagavond 17 juli, klapstoelcabaret op vrijdagavond 24 juli en een muziekvoorstelling van Joris en de Draak op zaterdagavond 15 augustus.


Evenementenplein

Alle bijeenkomsten vinden plaats op het Evenementenplein. Het programma van Volare! is flexibel en kan snel worden aangepast aan de ontwikkelingen van coronavirus COVID-19. De medewerkers van de Nieuwe Nobelaer richten het Evenementenplein in tot zomers paradijs met gekleurde lampjes, vlaggetjes, flamingo’s, en strandballen voor een echte vakantiesfeer. Adjunct-directeur Colinda Vergouwen: “We zijn ontzettend blij dat na de heropening van de bibliotheek en de herstart van lessen kunsteducatie de richtlijnen het nu ook toelaten om weer voorstellingen aan te bieden. Ons prachtig versierde Evenementenplein staat komende zomer in het teken van muziek, dans, kunst en theater."[l]