Grond wordt afgevoerd op het bouwterrein. FOTO MONIQUE JANSEN
Grond wordt afgevoerd op het bouwterrein. FOTO MONIQUE JANSEN Foto:

Realisatie nieuwe
cultuurtempel van start

ETTEN-LEUR - Bouwbedrijf Vrolijk uit Moerdijk is gestart met de realisatie van het nieuwe cultuurcentrum van de Nieuwe Nobelaer. Op het terrein naast het zwembad verrijst een steeds groter gat. Tractoren met aanhangers rijden af en aan om de grond af te voeren.


DOOR MONIQUE JANSEN


In april maakte wethouder Ger de Weert bekend welke aannemer de aanbesteding had gewonnen. Daarna startte bouwbedrijf Vrolijk meteen met de voorbereidingen. Het nieuwe cultuurcentrum wordt een stuk kleiner dan het oude theatercomplex. De oude Nobelaer beschikt over veel loze ruimtes en heeft geen logische indeling. De twee theaterzalen hebben bijvoorbeeld beiden een eigen bar, terwijl het efficiƫnter is om die samen te voegen.


Oplevering

De bouw van het nieuwe cultuurcentrum duurt ongeveer anderhalf jaar. De oplevering staat gepland voor 2021. Het cultuurcentrum krijgt een duurzaam karakter. Zo sluit de gemeente het nieuwe theatercomplex niet aan op het gasnet. Het is niet zeker of de Etten-Leurse cultuurtempel opnieuw de naam 'Nieuwe Nobelaer' krijgt. De start van het bouwproject vertraagde eerder nadat de eerste aanbestedingsprocedure uitliep op een rechtszaak. Aannemersgroep Van Wijnen NV meende recht te hebben op de miljoenenorder, hoewel het bedrijf de klus niet kon klaren binnen het beschikbaar gestelde budget. Uiteindelijk kwamen de twee partijen uit op een minnelijke schikking.[l]