Geen activiteiten dit jaar. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN
Geen activiteiten dit jaar. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN Foto: Archieffoto: Stella Marijnissen

Bestuur zet toch streep door Jeugdland Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Het bestuur van Stichting Jeugdland Etten-Leur heeft donderdagavond besloten een streep te zetten door het evenement voor dit jaar.


DOOR PETER HOUTEPEN


Het bestuur hield de opties voor het doorgaan van Jeugdland de afgelopen tijd open, maar heeft nu toch de knoop doorgehakt. "We hebben alles wat komt kijken om Jeugdland te organiseren afgewogen. Belangrijkste daarbij was het draagvlak onder onze vrijwilligers en de uitvoerbaarheid van de landelijk geldende maatregelen binnen ons evenement." Alles afwegende is besloten om Jeugdland dit jaar niet door te laten gaan.

Gezondheid

"Dit vinden wij natuurlijk ontzettend jammer, maar de gezondheid van eenieder staat voorop", laat het bestuur weten. "Er zijn heel wat vrijwilligers die graag mee zouden helpen. Echter, er zijn ook genoeg vrijwilligers die zelf tot de risicogroepen horen of werken met risicogroepen, waaronder ook een deel van het bestuur. Wanneer zij niet komen hebben wij te weinig vrijwilligers om te kunnen draaien en daarmee de veiligheid van de kinderen te waarborgen."

Missen

Een en ander betekent dat voor het eerst sinds 1966 geen grote hutten, knutselwerkjes, timmerwerken, spelletjes, frietjes of pannenkoeken te krijgen zijn. "Dit betreuren wij ten zeerste. Als team van vrijwilligers gaan wij die drie weken vol pret met de kinderen enorm missen. Wij hopen in 2021 weer Jeugdland te kunnen organiseren zoals we dat gewend zijn."

Alternatief

Het bestuur gaat de komende weken wel kijken of een aantal alternatieve activiteiten voor de kinderen georganiseerd kunnen worden. Dit zullen activiteiten zijn die uitgevoerd kunnen worden met de RIVM-maatregelen in het achterhoofd.

Meer informatie hierover verschijnt te zijn er tijd op de website en de Facebookpagina van Stichting Jeugdland Etten-Leur.