Proosten met elkaar op de nieuwe appartementen. FOTO FRANS VAN DER BOM
Proosten met elkaar op de nieuwe appartementen. FOTO FRANS VAN DER BOM Foto:

Bouw appartementen Van Bergenpark begonnen

ETTEN-LEUR - Op een prachtige locatie, dichtbij het winkelcentrum Van Bergenplein in Leur, herontwikkelt NBU een (nieuwbouw)plan voor een groot deel van het voormalige GGz Breburg terrein: het Van Bergenpark. Vanaf 2017 zijn onderhandelingen gevoerd met GGz Breburg en onlangs is de grond verkocht en zijn de voorbereidingen voor de herontwikkeling gestart. Hier komen op 6 hectare 220 woningen van diverse pluimage.


DOOR FRANS VAN DER BOM


In het nieuwe Van Bergenpark wordt een grote diversiteit aan woningtypen gerealiseerd. Onlangs is begonnen met ‘appartementen residentie Antonius’ waarbij het bestaande poortgebouw van St. Antonius getransformeerd wordt naar 20 monumentale koopappartementen. In het groen naast het oude poortgebouw worden drie appartementenblokjes gerealiseerd met per gebouw (Salix of Sophora) 15 appartementen, variërend in grootte van circa 75 m2 tot en met circa 96 m2 woonoppervlakte gebouwd. Ook komt hier een appartementencomplex in de middenklasse huur categorie.


Tweekappers

Later wordt gestart met een aantal gevarieerde tweekappers zoals ‘tweekapper XL &XXL, zogenaamde loofwoningen (Living On One Floor); ‘geschakelde tweekapper; vrijstaande geschakelde tweekapper; LOOF-woningen; Speciale patiowoningen; en hoek- en tussenwoningen. Al deze woningen worden uiteraard gebouwd naar de eisen van de huidige tijd en zijn energie- en milieubewust gebouwd. Vrijdag werd in het bijzijn van de eerste kopers van de twee koop appartementsblokjes feestelijk gevierd dat de eerste funderingspalen geboord werden.


Champagne

Vrijdag waren de kopers van de nieuwbouwappartementen ‘Van Bergenpark 1’ door de projectontwikkelaar/aannemer op de bouwlocatie uitgenodigd voor een aangepaste happening vanwege het bereiken van de eerste echte bouwactiviteit. Normaal gesproken is zo’n eerste paal activiteit een bijzondere gebeurtenis, maar vanwege de corona maatregelen was gezocht naar een goed alternatief. En dat was het. De kopers van de eerste 20 verkochte appartementen (van de 30) kregen een feestelijke ochtend aangeboden met koffie en gebak. In aanwezigheid van werkvoorbereiders, uitvoerder, projectleider en makelaars, deed Séverine Blok, adjunct directeur projectontwikkeling bij NBU, een woord van welkom, waarbij ze boven het geluid van zware bouwmachines moest uit toornen. Even later trokken de aanwezigen het bouwterrein op om getuige te zijn van het boren van de eerste van 215 funderingspalen. Iedere aanwezige proostte met een glas champagne op dit heuglijke feit, waarna in de open lucht met elkaar kennis gemaakt kon worden onder het genot van een heerlijk hapje en drankje.


'Aan Couperuslaan
uitgeloot'


Mooiste plekje

Twee gelukkige kopers van een nieuw appartement zijn de heer en mevrouw Leijten uit Rijsbergen. “We waren al langer van plan om een appartement te kopen. In de Couperuslaan waren we uitgeloot en onze kinderen en kleinkinderen wonen ook al in Etten- Leur." "Ook het onderhoud aan onze meer dan 300 vierkante meter grote tuin ging steeds meer tijd vragen. Naar ons idee hebben we het mooiste plekje van de drie appartementen. We zitten dicht bij allerlei winkels en alles op loopafstand, we hebben een prachtig uitzicht en zitten op een hoekappartement. Voor ons was echt doorslaggevend dat we midden in de stad zitten en toch ook midden in het groen. Ze hebben nog wel een wens: "Tegenover het appartementencomplex ligt een hondentoilet zonder afrastering, het zou wel fijn zijn als dat ook nog afgerasterd zou kunnen worden." Aan het einde van deze bijzonder gemoedelijke ochtend kregen alle kopers door de uitvoerder van het project een schitterend boeket bloemen aangeboden.[l]