Optreden Kerkzwervers bij Franciscushof. FOTO C. Verberg
Optreden Kerkzwervers bij Franciscushof. FOTO C. Verberg C. Verberg

Koor De Kerkzwervers zingt voor verzorgingshuizen

ETTEN-LEUR - De koren zijn hard getroffen door de coronacrisis en zo kwam ook bij de Kerkzwervers de wereld tot stilstand. Even leek het erop dat het virus ook het koor de mond had gesnoerd. Ze waren bezig met de laatste voorbereidingen voor het grote jubileumconcert voor hun 45-jarig bestaan.


Maar plots geen repetities meer in Ut Praotuis, geen kerkdiensten en geen uitvoeringen. Alles ging op slot. De bewoners van de verzorgingshuizen zijn hierdoor het ergste getroffen. Aan dat corona kunnen we als koor weinig doen maar wel aan het eenzaamheidsvirus ….en daarom hebben we actie ondernomen. Met een verantwoorde kleine bezetting, is het koor bij verschillende zorginstellingen langs gegaan om met hun buiten-optredens de boel wat op te vrolijken.

De Kerkzwervers zwierven van Etten naar Leur, van Kloostergaard naar Contrefort. Bij het Franciscushof was een optreden ter ere van een 62-jarig huwelijksfeest. Triest dat in deze tijd het jubilerend echtpaar elkaar alleen vanaf een afstand kon zien. Hoe mooi was het om als koor voor dit echtpaar en alle bewoners te zingen. Ook de zusters Franciscanessen werden niet vergeten en naast onze koorzang genoten zij van een prachtige solo van het Ave Maria. Het mooie weer werkte mee en aangezien onze oprichter van het koor, Claude Covemaeker in Roosendaal in quarantaine zat, zijn we met een delegatie, veilig op de fiets, zelfs naar Roosendaal gegaan om daar een serenade te geven. Indrukwekkend was het optreden tijdens het Pinksterweekend bij het hospice Marianahof. Een voorrecht om dit te mogen en te kunnen doen want muziek verbindt en maakt alles even een beetje mooier.[l]