Schoenmakershoek kan worden voltooid

ETTEN-LEUR – De Schoenmakershoek kan helemaal worden afgerond. De gemeente Etten-Leur heeft overeenstemming bereikt met de eigenaren van de boerderij aan de Donkerstraat. De boer stopt met de varkenshouderij en gaat zich concentreren op het melkveebedrijf en de akkerbouwtak. De stallen worden verplaatst, waardoor voor de voltooiing van de Schoenmakershoek geen geurcirkels meer nodig zijn.


DOOR MONIQUE JANSEN


“Op deze manier komt er meer afstand tussen de toekomstige woningen en de stallen”, vertelt wethouder Ger de Weert. Hij blij met de nieuwe ontwikkelingen. Het laatste deel van de Schoenmakershoek kon lange tijd niet worden voltooid omdat de woningen te dicht in de buurt van de boerderij zouden komen. De Raad van State ging eerder niet akkoord met een woningbestemming, omdat er onvoldoende belang werd gehouden met bedrijven aan de Donkerstraat.


Geurcirkels

In eerste instantie zou de varkensstal blijven staan. De gemeente werkte toen met zogenaamde geurcirkels rondom de stal. Een klein aantal woningen zou binnen zo'n cirkel worden gebouwd. De gemeente kon namelijk ook van zo'n geurcirkel afwijken. Bewoners zouden dan rekening moeten houden met mogelijke geur vanuit de stal. Dat is niet meer nodig met de aangepaste bedrijfsvoering.


Overleg met loonwerkersbedrijf

Om realisatie van de complete Schoenmakershoek mogelijk te maken is ook nog uitplaatsing van een loonwerkersbedrijf nodig. De gemeente voert nog overleg met dit bedrijf voor verplaatsing.[l]