De huidige dierenweide bij het Franciscushof.
De huidige dierenweide bij het Franciscushof. Foto: Jack Konings

Dierenweide Franciscushof verhuist naar nieuwe locatie

ETTEN-LEUR - De dierenweide bij locatie Franciscushof gaat verhuizen naar een andere plek op het terrein van Avoord. Het terrein van de dierenweide bij Franciscushof, grenzend aan hospice Marianahof, is namelijk verkocht.


Dit terrein was het eigendom van de Zusters Franciscanessen van Etten en heeft een nieuwe bestemming gekregen. Hiermee dreigde de dierenweide te verdwijnen. Bewoners van Kloostergaard en het Franciscushof en de cliƫnten van het hospice komen er juist graag. Ook brengen jonge gezinnen dagelijks een bezoek om de geitjes te voeren.

Geen geschikte plek

"Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gekeken wat er mogelijk was. Er bleek nog een geschikte plek voor de dieren te zijn vlakbij het Centraal Kantoor van Avoord, een klein stukje verderop van de huidige plek. We zijn heel blij dat we op deze manier de dierenweide een mooi nieuw plekje kunnen geven op het terrein van Avoord", vertelt Carla Branders, directeur bedrijfsvoering bij Avoord. De nieuwe dierenweide wordt iets kleiner. Daarom verhuizen alleen de geiten en de kippen mee. De andere dieren krijgen een nieuw thuis.[n]