José Sep
José Sep Foto:

“Als ik mensen blij maak met muziek geeft mij dat een boost!”

ETTEN-LEUR - De regels ten aanzien van Corona worden mondjesmaat versoepeld, toch blijft het bijvoorbeeld voor horeca gelegenheden moeilijk om festiviteiten te organiseren. José Sep die al jarenlang succesvol optreedt als zangeres van feestmuziek ondervindt dit aan den lijve. In de laatste versoepeling van de Coronamaatregelen staat bijvoorbeeld letterlijk:” Het in groepsverband geforceerd verheffen van de stem is verboden. Hierbij gaat het om onder meer om hard meezingen bij concerten en optredens.”

DOOR FRANS VAN DER BOM


Voordat Corona van zich liet horen had José Sep als zangeres van het Nederlandstalig lied regionaal, landelijk en in Vlaams België een hele goede naam opgebouwd. Dit resulteerde aan het begin van dit jaar in een recordaantal boekingen die in haar agenda stonden. Het leek een muzikaal topjaar voor José te gaan worden, maar door de Corona volgde helaas de ene na de andere annulering elkaar op. Een groot aantal evenementen is door geschoven naar volgend jaar. Toch blijft ze positief vertrouwen in de toekomst houden, zingen is al vanaf haar twaalfde jaar haar grootste passie.


Hoe het begon:

José Sep, getogen in Etten-Leur, begon haar zangcarrière in het Neerlands Koffiehuis in haar woonplaats. In de jaren tachtig werden er overal in navolging van de Playbackshow op televisie van Henny Huisman shows georganiseerd. José won destijds een van de playbackshows daar. En zo is het begonnen als jong meisje. José trad de jaren erna op bij bruiloften, sportkantines, festivals, kortom op allerlei festiviteiten tot in België, Duitsland en Spanje toe. Een droom begon uit te komen: ”Ik wilde Nederland en België met mijn muziek kennis laten maken.” Hoogtepunten waren zeker de optredens op Dutchvalley en Paaspop de afgelopen jaren, maar ook haar tv optredens in Hart van Muziek en op de Vlaamse zender MENT TV.


'Alles viel ineens weg'


Grote schare fans en volgers

Haar levensmotto is: “een leven zonder muziek is geen leven!” en “als ik mensen met mijn muziek blij kan maken geeft dat mij een geweldige boost!” “2020 leek een heel mooi jaar te gaan worden tot Corona roet in het eten strooide. “ineens viel alles weg wat we hadden opgebouwd, dat is dan best zuur”. Ik vond het heel belangrijk om de verbinding met mijn volgers te behouden. Via social media, nieuwsbrieven, handgeschreven ansichtkaarten maar ook via haar eigen website www.josesep.nl onderhoudt José de contacten met haar grote schare fans. Onlangs maakte ze een livestream opname in Fidei en Arti in Oudenbosch, die door ruim 200 fans live gevolgd werd. Ondanks de restricties van deze tijd zit ze niet stil. Zo heeft ze haar website een flinke update gegeven en samen met haar vaste producer Manfred Jongenelis is hard gewerkt aan de nieuwe single die half augustus uitkomt. Ondanks de Corona crisis blijft ‘blijheid’ het toverwoord voor José; ze kijkt er naar uit om deze blijheid tijdens vrolijke optredens weer heel gauw uit te dragen naar haar fans.[n]