Winnaars Frans en Jordi met Duuk en Ravi. FOTO SYLVIE NOOIJENS
Winnaars Frans en Jordi met Duuk en Ravi. FOTO SYLVIE NOOIJENS Sylvie Nooijens

Overwinning wedvluchten voor Frans en Jordi Damen

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend was het weer voor de postduiven een behoorlijk spelbreker. Regen, wind, zware bewolking op zaterdag en zondag leek voor de lossingsverantwoordelijken moeilijke een juist besluit te nemen.


Uiteindelijk kon na een dag uitstel de duiven in het noord Franse Roye op zondagmiddag om 14.45 uur nog gelost worden.


Issodun
De duiven voor de eendaags fond klassieker uit Issodun kregen pas maandagochtend om 07.15 uur de vrijheid. Beide vluchten werd gewonnen door de combinatie Frans en zoon Jordi Damen, lid van PV De Eendracht uit Etten-Leur. Zondagmiddag om 17.03.07 arriveerde de twee jarige geschelpte witpen duivin met ringnummer 2018-3802354. Het was een supervroege duif die ook in rayon 2 de eerste speelt tegen 3128 duiven. De winnende duivin is gekweekt uit een doffer van Maarten Huysmans en een duivin van combinatie L. Stabel en zn.


Fondduiven
Op maandag werd door Frans en Jordi met spanning gewacht op de fondduiven. Zij hadden vertrouwen in hun 20 meegegeven duiven. Om 14.12.37 uur viel uit de goede richting hun 2 jarige blauw duivin 2018-5180625 direct op de plank. Zij speelt de eerste prijs in de vereniging en ook eerste in samenspel CC Westhoek. In afdelingsverband tegen 7612 duiven speelde ze de 15e prijs.

Zij is nog gekweekt uit het eigen soort van Frans en Jordi. Wat een mooi droom weekend voor Frans en Jordi, proficiat met jullie overwinning.[n]