Beugelbaan en jeu-de-boules banen liggen er weer keurig bij!
Beugelbaan en jeu-de-boules banen liggen er weer keurig bij! Foto:

BC ’t Palet, top beugelbaan

ETTEN-LEUR - Op dinsdag 30 juni is door Egalisee B.V. de beugelbaan opnieuw uitgevlakt en voorzien van nieuwe shockpad. De maandag ervoor hebben een 8-tal beugelaars de grasmat opgerold, de oude shockpad verwijderd en de waterdoorlatende klinkers eruit gehaald. Een flinke klus die met vereende krachten relatief snel geklaard werd.


Dinsdag hebben de beugelaars weer geholpen met het terug op de juiste plaats rollen van de zware grasmat. Dat viel nog niet mee, maar na een keer of vijf heen en weer rollen viel de grasmat precies op zijn plaats. Dus woensdag meteen weer aan de slag met het geliefde beugelspel. De spelers waren erg tevreden over de strakke loop van de bollen. Wel moet op een paar plaatsen nog wat extra speciaal zand worden toegevoegd en dan kunnen we weer een aantal jaren genieten van deze opgeknapte beugelbaan. Vrijdag 3 juli is door een 9-tal beugelaars gespeeld en zo hebben we op de eerste 2 speeldagen in juli al een reeks mooie uitslagen staan. Helaas ook een aantal partijen met behoorlijke verschillen in de scores. Nu staan er nu een 5-tal spelers met gemiddelden tussen 28,0 en 30,0 tegen een 5 tal met gemiddelden tussen 20,4 en 25,2. Met nog 8 speeldagen in juli te gaan is nog veel mogelijk, maar het is wel opletten geblazen!


Jeu-de-boules
Ook de jeu-de-boules banen zijn de afgelopen week grondig opgeknapt. Woensdag t/m vrijdag is daaraan gewerkt. Belangrijkste resultaat van al dat werk zal zijn, dat bij (zware) regenval de banen snel weer bespeelbaar zijn. Door het toegepaste drainagesysteem nu aangesloten op het riool en kan men genieten van hun geliefde sport, mede “hartelijk dank Stichting ASE”, die dit alles financieel heeft mogelijk gemaakt.[n]