Judoka's met hun slip of band en diploma's. FOTO COR SCHUURBIERS
Judoka's met hun slip of band en diploma's. FOTO COR SCHUURBIERS Cor Schuurbiers

Ondanks corona halen kinderen toch judodiploma

ETTEN-LEUR - Normaal gesproken trainen de kinderen bij Budoschool Cor Schuurbiers maandenlang keihard om net voor de zomervakantie hun diploma te halen. Dit diploma is gelinkt aan slippen en banden.


Toen er door Corona niet meer getraind mocht worden in sportzalen ging Cor Schuurbiers (zelf 5e dan judo) niet bij de pakken neerzitten.
In de beginfase van Corona kregen de kinderen via filmpjes op Youtube en Facebook les. Ook waren er spreekuren om vragen te stellen aan meester Cor.


Vanaf mei mocht er buiten getraind worden. Cor ging met de kinderen in een park, weiland en op schoolpleinen trainen. Iedere les leek wel een sportdag. De kinderen vonden het in ieder geval geweldig. de laatste les buiten werd afgesloten met een waterpistolengevecht wat de kinderen ook heel erg leuk vonden.

En deze week werden dan de dik verdiende diploma’s uitgereikt in de sportzalen. Cor Schuurbiers is er erg trots op dat zijn leerlingen onder deze bijzondere omstandigheden zo enorm hun best hebben gedaan en vol hebben gehouden.[n]