Dit jaar is er twee dagen Jeugdland per week. ARCHIEFFOTO
Dit jaar is er twee dagen Jeugdland per week. ARCHIEFFOTO Foto:

Jeugdland Etten-Leur presenteert alternatief

ETTEN-LEUR – Jeugdland Etten-Leur gaat deze zomer toch door in afgeslankte vorm. “De regels zijn aanzienlijk versoepeld, waardoor meer mogelijk is. Daarom hebben we alles op alles gezet om toch activiteiten te organiseren”, vertelt initiatiefneemster Myrthe Megens. De activiteiten zijn deze week gestart op het terrein van Jeugdland aan de Wipakker.


DOOR MONIQUE JANSEN


Kinderen kunnen de komende vier weken terecht op dinsdag en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. “We hebben een mooi programma op touw gezet met verschillende activiteiten. Daarbij werken we samen met de buurtsportcoaches, Mabuhay Self Defence en Loods11”, vertelt Megens. Het programma is divers. Vrijdag 24 juli staat er bijvoorbeeld een gekko-run-stormbaan en kan er worden gelongboard. Kinderen leren dinsdag 28 juli boogschieten en knotsballen. De vrijdag op 31 juli staat in het teken van de verdedigingssport Krav Maga en een creatieve sociale vaardigheidstraining.


Toch een mooie zomer

Megens vindt het belangrijk om juist nu leuke activiteiten te organiseren voor kinderen: “Heel veel kinderen blijven deze vakantie thuis. Dan is het toch heel fijn als we ze toch een leuke zomer kunnen bieden.” De organisatie hanteert wel een aantal maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ouders mogen hun kinderen alleen afzetten en ophalen. Wie gezondheidsklachten heeft, wordt gevraagd om thuis te blijven. Deelnemertjes moeten zelf hun eten of drinken meenemen. Er worden geen etenswaren verkocht. De toegang is dit jaar gratis. Reserveren is niet nodig. “We houden de drempel om mee te doen zo laag mogelijk”, besluit Megens. Kijk voor het gehele programma op www.jeugdlandettenleur.nl.[n]