Louis Melisse, de dagprijswinnaar, brengt zijn brasem in veiligheid.
Louis Melisse, de dagprijswinnaar, brengt zijn brasem in veiligheid.

Herstart van viswedstrijden bij HSV de Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Iets meer dan zeven maanden na onze laatste (nieuwjaars-) wedstrijd op 12 januari, was zaterdag 18 juli de eerste wedstrijd van de zaterdagochtendcompetitie. Negen wedstrijdvissers gingen de strijd aan om de prijzen in 2020 en wel met de start van de zaterdagochtendcompetitie.


Ondanks het prachtige zomerse weer was de belangstelling niet groot, wat vaak het geval is bij wedstrijden die op de vroege morgen worden gevist. Het is geen onwil van de wegblijvers. Veel van onze wedstrijdvissers zijn de 70 ruimschoots gepasseerd en hebben ongemakken waardoor het opstarten ’s morgens voor hun lastiger is dan voor de doorsnee mens.

De vangsten waren niet groots wat vaak het geval is in deze periode van het jaar. Toch was het ook weer niet dramatisch, diverse deelnemers wisten mooie brasems op het droge te brengen.


Vak A

In vak A ging de overwinning naar Arend Lammers die in zijn eentje een plaats had geloot op de stijger bij het bruggetje.

Echt vrij vissen was het niet want naast hem zaten aanvankelijk twee vrije vissers waarvan één, na korte tijd, Arend wat extra ruimte gaf. Met acht vissen waarvan vijf maatse behaalde Arend 137 punten.

Op de tweede plaats eindigde Rene Verhoef die rond en tussen de plompenbladen, die hij voor zich had, twee maatse en zeven ondermaatse vissen ving, die een waarde vertegenwoordigden van 77 punten.

Hennie Oomen maakte de top drie in dit vak compleet met drie vissen en 57 punten.


Vak B

In vak B was onze wedstrijdleider, Ad Voermans, met overmacht de sterkste. Gezeten op een van de favoriete plekken op dit parcours, de zogenaamde 'bocht' kon hij zich uitleven op zijn geliefde bezigheid, het vissen op brasem. Dit ging hem goed af want hij ving er maar liefst vijf waaraan hij nog zeven andere vissen toevoegde. Ad eindigde hierdoor op het niet alledaagse puntentotaal van 536.

Ook Louis Melisse had de brasem op zijn voerstek, hij ving er drie waaronder de grootste van de dag, een exemplaar van 55 cm. oftewel 100 punten. Tevens had hij nog een vis aan de lijn die zo groot was dat het niet lukte om hem op het droge te brengen. Gedurende deze competitie wordt wekelijks een dagprijs uitgereikt aan de visser die de langste vis vangt, die is deze week dus voor Louis.

Op de derde plaats in dit vak eindigde Cees van Gastel met acht vissen, keurig verdeeld in vier onder en vier boven. Cees zijn puntentotaal bedroeg 156.


Volledige uitslag

Vak A: 1. Arend Lammerse 137 pnt. 2. Rene Verhoef 77 pnt. 3. Hennie Oomen 57 pnt. 4. Cees Maas 29 pnt. 5. Bart Klep 5 pnt. Vak B. 1. Ad Voermans 536 pnt. 2. Louis Melisse 294 pnt. 3. Cees van Gastel 156 pnt. 4. Johan Hultermans 80 pnt.


Programma

Het programma voor de komende periode is:

Zaterdag 1 augustus: tweede zaterdagochtendwedstrijd. Vissen van 9:30 tot 11:00 uur.

Dinsdag 4 augustus: tweede dinsdagmiddagwedstrijd. Vissen van 12:30 tot 15:00 uur.

Voor beide wedstrijden geldt: inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal, café zaal Roeloffs.[n]