Kees van der Riet (Achilles) ging met 19:23 hard op de 5 km. FOTO JOS VAN DER REEP
Kees van der Riet (Achilles) ging met 19:23 hard op de 5 km. FOTO JOS VAN DER REEP Jos van der Reep

Algemene Ledenvergadering Achilles

ETTEN-LEUR - Op 1 juli hebben we de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering weer kunnen organiseren vanwege de verdere versoepeling van de coronamaatregelen van de regering.


In feite was deze datum ook het moment waarop alle voorzieningen binnen de Achilles-organisatie weer volop gebruikt kunnen worden. Eigenlijk blijft één maatregel nog steeds van kracht en dat betreft de 1,5 meter-maatregel. Verder kan er gewoon gesport worden zowel binnen als buiten.


Zonnepanelen en dak vernieuwing

Bij het agendapunt over het voorstel aanschaf zonnepanelen gaf penningmeester Sjaak Dorsman uitleg over het proces waarin de gemeente Etten-Leur alle sportverenigingen het aanbod heeft gedaan om te verduurzamen met behulp van een goedkope lening verstrekt door de gemeente. Negen sportverenigingen zijn tot een collectieve inkoop van zonnepanelen gekomen. Mede hierdoor is dit een financieel lucratieve investering voor Achilles. De terugverdientijd is naar verwachting minder dan 8 jaar en vanaf het eerste jaar is er een positieve kasstroom.

Omdat ook de dakbedekking moet worden vervangen is er een behoorlijke investering noodzakelijk, voor twee derde door de gemeentelening wordt gedekt. De vergadering is unaniem akkoord gegaan met het voorstel.


Open Dag 26 september

Verder is tijdens de ledenvergadering afgesproken dat Achilles in het kader van de ledenwerving een Open Dag zal organiseren. Deze Open Dag wordt georganiseerd op zaterdag 26 september, de dag waarop oorspronkelijk de Administratiekantoor W. Goossens Clubkampioenschappen plaats zouden vinden, maar deze zijn vanwege Corona-problematiek onderdeel geworden van de jeugdtrainingen. Hierbij zal in september een interne competitie worden georganiseerd door de jeugdtrainers.


Solo Turfloop

Op 11 juli liet de organisatie van de Turfloop in Schijf de jaarlijkse 5 en 10 kilometer wedstrijd toch doorgaan. Maar wel in een aan corona aangepast stijl. Tussen 10:00 en 19:00 uur hadden de liefhebbers die elk jaar in hun dorp in juli deze leuke hardloopwedstrijd regelen, gezorgd dat de hardlopers hun ronde van vijf of tien kilometer konden rennen. Het parcours was perfect uitgepijld, elke koersverandering was netjes met een bordje met een zwarte pijl aangegeven. Ook de startstreep stond duidelijk op de Roosendaalse Baan weergegeven, net zoals de finishpunten van beide afstanden. En daarboven had de organisatie ook nog eens alle kilometerpunten met een bordje aangeduid.


Gering aantal deelnemers

Dus aan de organisatie kan het niet gelegen hebben dat maar iets meer dan een dertigtal deelnemers aan de 2020-editie van de Turfloop hebben meegedaan. Bijna tweederde van het loopveld is lid van Achilles, en toch was het THOR-man Alexander Siemons gelukt om op de 5 km de snelste tijd te realiseren: 17:42. De overwinning bij de dames was wel overduidelijk voor een Achilleslid: José van der Linden liet met haar 21:32 vijf andere Achillesvrouwen achter zich. In totaal deden er 28 lopers mee aan de 5 km, de dubbele afstand werd door 6 hardlopers afgelegd.


Fotografen en uitslag

Waar het aan hardlopers ontbrak, waren de fotografen wel, zeker in verhouding, in groten getale aanwezig. Naast Jos van de Reep, die zijn reportage in over twee sessies had verdeeld, was Paul van Dongen ’s ochtends samen met Ann Smout op het parcours aanwezig.

Om te foto’s, de resultaten en het volledige verslag te bekijken, ga naar www.arvachilles.nl.[n]