Afbeelding
Foto:

Boxspringspeciaalzaak
levert voor helft van de helft

ETTEN-LEUR, Op 23 juli opende op het Burchtplein 27 - naast Hans Anders – Rudy van der Zande uit ’s Hertogenbosch zijn vijfde winkel. De zaak opereert al ruim vijftig jaar met veel succes op de Nederlandse meubelmarkt, aanvankelijk gespecialiseerd in tapijten en gordijnen, de laatste jaren echter meer en meer op slaapcomfort en dan met name op alles wat er bij boxsprings komt kijken.


DOOR FRANS VAN DER BOM


In de winkel spreken we met Piet Pijnenburg, die al 40 jaar de rechterhand van Rudy van der Zande is. Op dit moment is hij de bedrijfsleider van de nieuwe winkel in Etten-Leur. Tijdens ons gesprek is het een komen en een gaan van vele klanten. Piet merkt daarover op dat de eerste drie weken boven alle verwachtingen geweest zijn.


Bedrijfsgeschiedenis

In 1972 startte een jonge Rudy van der Zande in Den Bosch zijn eerste zaak in tapijten en gordijnen. Sindsdien heeft hij zichzelf onderscheiden in vakmanschap en onderscheidende kwaliteit. In ’s-Hertogenbosch is nog steeds een textielwinkel met een uitgebreid assortiment, maar er is ook een meubelzaak die zich richt op de verkoop van bedden, boxsprings, matrassen, kussens en bedtextiel, zoals dekbedden, hoeslakens, kussens en kussenslopen en dekbedovertrekken. Overige filialen bevinden zich in Ommen, Leiderdorp en sinds kort dan ook in Etten-Leur. Het centrale magazijn van 5000 vierkante meter bevindt zich ook in Den Bosch. Het bedrijf is groot geworden door het opkopen van grote partijen; faillissement opkopen en bedrijfsovernames. De bekendste bedrijfsovername was destijds de overname van Meubelfabriek Oisterwijk. Daarnaast worden de boxsprings geleverd door een eigen Duitse fabrikant uit Nordheim.


De helft van de helft van de advies verkoopprijs

Het sterkste punt van ‘Rudy van der Zande’s Boxspring Express’ zijn de lage prijzen. Bijvoorbeeld een complete Boxspring voor 2 personen, welke bestaat uit: een tweetal boxen, 2 matrassen met daarop een topper (een dek wat van de twee losse matrassen één tweepersoons bed maakt) een hoofdbord en 12 pootjes kost inclusief BTW € 349,-. Een vergelijkbare Boxspring van een bekend Nederlands merk kost om en nabij de € 1400,00. Gemiddeld worden er door ‘Rudy van der Zande’s Boxspring Express’ wel vijftig van deze boxsprings verkocht. “Het hele jaar werken wij met onze succesformule: de helft van de helft van de adviesprijs” zegt Piet Pijnenburg vol trots. Een donzen hoofdkussen kost normaal € 59,00, maar met onze helft van de helft wandelt U voor € 15,00 met een kussen onder de arm onze winkel uit. “Daarbij geven we op al onze producten nog eens drie jaar volledige garantie, als lid van de CBW, de Centrale Bond Woninginrichting zijn we dat verplicht!”. Elders in deze Bode treft u een paginagrote advertentie met daarop een aantal sterke voorbeelden van ‘de helft van de helft’ actie.[n]