Team MilesAgainstCancer, v.l.n.r. Anne Meint Bouma, Peter Kuijlaars, Remco Wevers en Willem Ruijs. Karel Luttikholt ontbreekt op deze foto. FOTO M. KUIJLAARS
Team MilesAgainstCancer, v.l.n.r. Anne Meint Bouma, Peter Kuijlaars, Remco Wevers en Willem Ruijs. Karel Luttikholt ontbreekt op deze foto. FOTO M. KUIJLAARS M. Kuijlaars

515 kilometer fietsen voor Prinses Máxima Centrum

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 15 augustus aanstaande rijdt het team #MilesAgainstCancer haar 4e fietstocht op rij. Het team organiseert jaarlijks een uitzonderlijke challenge om geld op te halen voor een bijdrage in de strijd tegen (kinder)kanker.

“Ja, een heel uitzonderlijk tocht dit jaar”, begint Peter Kuijlaars uit Etten-Leur, initiatiefnemer van #MIlesAgainstCancer zijn verhaal. Samen met mede-organisator Remco Wevers (afkomstig uit Oldenzaal) is een rit uitgezet die het uiterste van het team gaat vergen. De samenstelling van het team, naast Kuijlaars en Wevers bestaande uit met Anne Meint Bouma (Nijkerk), Karel Luttikholt (Goirle) en Willem Ruijs (Ommen), is al uitzonderlijk, gezien het feit dat alle deelnemers uit verschillende delen van het land komen. “Sport verbroedert, maar ook de ervaringen die allen met deze ziekte hebben, direct en indirect”, aldus Kuijlaars.
Het vertrek staat gepland om 12:00 uur in de stad Groningen. Aan de voet van de Martinitoren worden zij “weggeschoten” door mevrouw Isabelle Diks, wethouder van volksgezondheid van de stad Groningen.
De bedoeling is om via alle 12 provincies van Nederland uiteindelijk, zondag 16 augustus om 12:00 uur, te finishen in Etten-Leur.
“Een rit van 515 km”, vervolgt Kuijlaars, “de “limiet” van 24 uur is niet heilig, maar als extra stimulans om aan te geven dat het ,in wielertermen, geen wandeletappe wordt. Hierbij houden we, mede gezien het weer, wel rekening met onze gezondheid en zullen goed op elkaar letten”.
Het team zijn echte toerfietsers die doordeweeks werken en dit ene weekend hebben gekozen om hun tocht te rijden. “In principe gaan we maandag gewoon weer aan het werk”, vult Wevers aan.
Met deze tocht zamelt het team geld in voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie te Utrecht. Dit als bijdrage aan de missie om kinderen met kanker te genezen, met een optimale kwaliteit van leven. Deze gelden zijn nodig om activiteiten e.d. die niet via de kostenverzekeraars worden vergoed, te financieren. Hierbij valt te denken aan sportprogramma’s, voedingsadviezen en –programma’s e.d.
Op dit moment staat de teller van hun actie al rond € 22.000. “Een ongelofelijk bedrag! Zeker in deze hectische tijden, iets dat wij zeker niet hadden verwacht”, aldus Kuijlaars.
Beide heren zeggen geheel verrast te zijn door de overweldigende belangstelling in de vorm van donaties en steunbetuigingen. “Dit motiveert het team om deze extreme tocht tot een goed einde te brengen”.
Ondanks de positieve ontwikkelingen in de afgelopen jaren is nog veel geld nodig om deze ziekte te verslaan of om te buigen in een chronische ziekte, waaraan niemand hoeft te sterven. Onder het motto “Samen kom je verder, ook in de strijd tegen kanker” kan nog steeds worden gedoneerd. Dit is mogelijk via de site: https://www.maximaalinactie.nl/team/milesagainstcancer.
Gedurende zaterdag en zondag zijn op genoemde site, via een soort “stream”, de verrichtingen van de heren te volgen. Als zij een provincie zijn gepasseerd, zal dit zichtbaar worden gemaakt. Deze faciliteit wordt mogelijk gemaakt door de afdeling Communicatie van het Prinses Máxima Centrum.


Volg het team

Het vijftal stelt mentale steun zeker op prijs. Aanmoedigen kan! Volg het team via Facebook (@milesagainstcancer) of www.milesagainstcancer.nl.[l]