Wie komt Unitas'30 een handje toesteken?

ETTEN-LEUR - We staan kort voor de start van het nieuwe seizoen. Zoals altijd is er door de vele vrijwilligers ontzettend veel werk verzet om op een goede en georganiseerde manier deze start te kunnen gaan maken.


Extra werk is nodig geweest in het kader van de regeltjes die Corona heeft opgeleverd, maar ook daar zijn we er in geslaagd om dat zo goed en zo kwaad als het gaat in te vullen. Of het allemaal ook daadwerkelijk gaat werken zal in de praktijk moeten blijken. De verwachting is dan ook dat er op sommige punten nog bijgestuurd zal moeten worden maar daar zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor.


Verantwoordelijkheid

Graag wil ik iedereen aanspreken op deze verantwoordelijkheid. Met zijn allen zorgen we ervoor dat onze club draaiende blijft en dat we de kwaliteit kunnen blijven bieden die we inmiddels allemaal als gewoon zijn gaan ervaren. We gaan er dan ook vaak van uit dat alles geregeld is en wordt om het voetballen en alles wat eromheen gebeurt te laten plaatsvinden. Helaas gaat dat allemaal niet vanzelfsprekend, er zijn veel handen nodig om dit voor elkaar te krijgen en het is een trend dat het aantal beschikbare handen steeds verder afneemt. Gevolg is dat steeds dezelfde handen het werk moeten oppakken met alle gevolgen van dien.


Bijna gelukt

Met trots zeggen we dat het ons weer is gelukt om voor het merendeel van de ruim 80 jeugdteams trainers, leiders en andere stafleden te vinden. Ik zeg het merendeel want helaas is dat voor een aantal teams nog niet zo waardoor voor deze jongens en meisjes het nog onzeker is dat ze kunnen gaan starten. Ondanks vele oproepen op Social Media blijft het aantal aanmeldingen om iets bij te dragen in de club op één hand te tellen. Met een ledenaantal van ruim 1600 en daarnaast dus nog zo’n ruim 3000 ouders en verzorgers is dat aantal schrikbarend laag.


Nogmaals een oproep

Bij deze dan nogmaals een oproep aan alle geïnteresseerden om een klein deel van je spaarzame vrije tijd in te plannen voor een vrijwilligerstaak bij onze club. Waarom geen leider of trainer worden als je toch altijd naar de wedstrijden en trainingen van je kind komt kijken?


Informatieavond

We kunnen ons overigens voorstellen dat trainer en of leider worden vragen bij u oproept over de inhoud van deze functies. We zijn daarom van plan om op korte termijn een informatieavond te organiseren.


Spoed

Met spoed zijn we op zoek naar leiders en trainers voor de volgende teams: JO17-3, JO16-2, JO11-5, JO10-3, JO8-5 en JO8-7; scheidsrechters en kantinemedewerkers.


Kwaliteit

Unitas’30 heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en daar bedoelen we niet alleen de talenten op het veld mee. Dat betekent ook dat er op elke wedstrijd een scheidsrechter is, dat de shirts gewassen zijn, dat er ranja is in de rust, dat de ballen zijn opgepompt, dat de kleedkamers schoon zijn, dat er voldoende auto’s zijn om het team te vervoeren (en niet steeds dezelfde) enz.


Iedereen

Alleen met een bijdrage van iedereen gaat ons het lukken om de naam van Unitas’30 hoog te houden.


Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Meldt u dan aan via info@unitas30.nl.[n]