Ylana Nieuwlaat
Ylana Nieuwlaat Foto: Monique Jansen

Ylana Nieuwlaat (7) komt voor de tweede keer dit jaar naar Jeugdland. Zij vindt de activiteiten erg leuk. "Het is heel leuk om in de grote speeltuin te spelen. Ook vind ik het leuk om de andere kinderen weer te zien en samen op te trekken."


Ze heeft zich op de slotdag van Jeugdland dan ook volop vermaakt. Wat ze ook erg leuk vindt om te doen is knutselen. Dat kwam op Jeugdland goed uit, want in de tent mochten kinderen aan de slag om onder begeleiding leer te bewerken. "Op dinsdag heb ik al een mooie sleutelhanger gemaakt. Daar ben ik erg blij mee. En vandaag heb ik zelf een armband gemaakt. Die heb ik zelf ontworpen en daarna zelf in elkaar gezet." Trots laat Ylana de mooie armband zien.

Friet

Dit jaar was Jeugdland kleiner dan in voorgaande jaren. Eerst leek erop het dat de organisatie helemaal geen activiteiten kon organiseren. Dankzij de versoepelingen in juli bleek dit toch mogelijk. Op het terrein van Jeugdland aan de Wipakker konden kinderen zo toch langs komen om mee te doen aan een bonte verzameling van activiteiten. Een beperkende maatregel was dat jongens en meisjes zelf geen eten en drinken mee mochten nemen. Toch wachtte vrijdag een grote verrassing. Alle kinderen kregen dankzij gulle sponsoren een zak friet met een grote klodder mayonaise. "Dat was erg lekker. En we hebben ook nog een ijsje gekregen", verklapt Ylana.[n]