Kay den Hollander en Dilano de Kraker
Kay den Hollander en Dilano de Kraker Foto: Monique Jansen

Vrienden Kay den Hollander (11) en Dilano de Kraker (11) hebben het prima naar hun zin op Jeugdland. "Er zijn helaas wel minder activiteiten dan vorig jaar, maar dat is niet erg. We vinden het heel leuk dat Jeugdland toch door kon gaan, want we komen graag!"


Hun favoriete onderdeel op deze snikhete vrijdag is de grote waterglijbaan. Daar gleden ze zeker al twintig keer vanaf. De waterglijbaan wordt gevormd door een enorm luchtkussen waar continue water op wordt gespoten. Wie een duik neemt, glijdt vervolgens meters vooruit. "Dat is echt supergaaf, zeker met dit warme weer!" vindt Dilano.

Leuke activiteiten

De twee deden ook samen mee aan de voetbalactiviteiten en vermaakten zich prima in de grote speeltuin. Voor Dilano is het dit jaar de eerste dag op Jeugdland: "Ik vind het erg leuk en ik kom ook veel bekenden tegen." Kay bezoekt Jeugdland alweer voor de derde keer: "Er wordt van alles georganiseerd. De activiteiten verschillen. Elke dag is er iets anders te doen en daarom is het zo gaaf!" De komende week genieten de jongens nog van hun laatste schoolweek. De vakantieweken bij Jeugdland zijn afgesloten. Op 24 augustus wachten de schoolbanken weer. Kay en Dilano gaan allebei naar groep 8. Ze kijken er naar uit om weer naar school te gaan: "Hopelijk blijft alles normaal. Thuis les krijgen is niet zo leuk als naar school gaan, dan zien we onze vrienden niet!"[n]TEKSTEN MONIQUE JANSEN