Prijsuitreiking.
Prijsuitreiking. Eigen beheer

Michaela Spaanstra Nederlands Kampioen

Gisteren zaterdag 22 augustus 2020 bleek een hele positieve afsluiting van een periode van tegenslag voor Michaela. Naast de zaken die maatschappelijk voor iedereen momenteel aan de hand zijn, had Michaela ook nog eens een blessure opgelopen en haar viervoetige vriendje, hondje Brutus verloren na 16 jaar.


Afgelopen week werd in Amstelveen, op het trainingscentrum NTC, waar de top van het Nederlandse tennis traint, het NK Rolstoeltennis gehouden. Alles weliswaar in uitgeklede variant. Maar desalniettemin viel er voor Michaela een titel dubbels van 2019 te verdedigen. In de singles verliep haar start van het toernooi alles behalve vlekkeloos. Naarmate het toernooi vorderde ging het beter. Echter in de tweede poule-wedstrijd schoot er iets scheef in d’r arm. Naar later bleek, gelukkig niets onoverkomelijke voor de lange termijn. Dezelfde avond overleed ook nog eens haar hondje Brutus, na 16 jaar trouw lief en leed te hebben gedeeld.

Gisteren was als laatste de finale dubbels gepland. Michaela speelde met haar vaste partner Marjolein Buis. Waar ze ook mee samen zal dubbelen bij de Paralympics. De finale was tegen niet de minsten. Diede de Groot, huidig nummer één van de wereld en Jiske Griffioen, die na Esther vergeer een tijd de beste speelster van de wereld was.

De wedstrijd zelf werd buiten gespeeld in zonnig doch zeer winderige omstandigheden. Desondanks was de strijd een aantrekkelijk spektakel van hoog niveau. Waar Michaela samen met Buis duidelijk het betere van het spel hadden en de titel verdiend binnen haalden met 6-2 en 6-4.

Al met al een positieve afsluiting van een vrij dramatische week, waar wat tranen vloeiden. Michaela gaat nu verder met training zodat ze binnenkort internationaal weer verder kan strijden voor haar plaatsing bij de Paralympics.[n]