Collectant en wijkhoofd Doreth van den Breekel. FOTO DIERENBESCHERMING
Collectant en wijkhoofd Doreth van den Breekel. FOTO DIERENBESCHERMING Dierenbescherming

Collectanten gevraagd voor Dierenbescherming

ETTEN-LEUR - De Dierenbescherming zet zich dag in, dag uit, in voor dieren in nood, ook in de tijd van Corona. Binnenkort is het weer Werelddierendag, nl. op zondag 4 oktober 2020. Dan wordt er weer extra aandacht besteed aan het lot van de dieren, o.a. door een collecteweek om gelden op te halen.


Hoe meer geld er wordt opgehaald, des te meer we kunnen doen. Denk aan het vervoeren van zieke en gewonde dieren met dierenambulances, de opvang van dieren in onze eigen asielen en inspectiewerk gericht op het voorkomen van ernstige verwaarlozing en mishandeling van dieren.

Elk jaar hebben tienduizenden dieren in Nederland hulp nodig. Ze zijn verwaarloosd, mishandeld, gedumpt of gewond. Tijdens de jaarlijkse collecteweek rondom Werelddierendag zetten vele collectanten en wijkhoofden zich in, zodat de Dierenbescherming deze dieren kan redden, opvangen en beschermen.


Collecteweek
De Dierenbescherming organiseert elk jaar een collecteweek, in de week van Werelddierendag. In 2020 is dit van 27 september t/m 3 oktober. Tijdens deze week gaan duizenden collectanten weer langs de deuren om geld op te halen voor dieren in nood. Wil jij ons helpen? Dan kun je je inzetten als collectant. Het kost echt niet veel tijd. Met een uurtje kom je al een heel eind

Meer informatie of direct aanmelden? Voor meer informatie kun je mailen naar collecte@dierenbescherming.nl onder vermelding van ‘collecte’. Of je neemt contact op via telefoonnummer 06 212 67884.

Meldingen van dieren in nood kun je blijven doorgeven bij meldpunt 144.[n]