Mini-Roparun met nodige coronamaatregelen

ETTEN-LEUR - Hardlopers, bedrijventeams, kangoo jumpers, racerunners, nordic walkers en wandelaars zijn van harte welkom mee te doen aan de sportieve mini-Roparun op 12 september waarmee geld wordt opgehaald voor o.a. hospice Marianahof. De mini-Roparun vindt volledig buiten plaats op en rond het terrein van ARV Achilles. Er zijn meerdere maatregelen getroffen om dit kleinschalige evenement veilig en verantwoord plaats te laten vinden.


De mini-Roparun vindt doorgaans plaats op de tweede zaterdag in april. Het was dan ook een flinke domper toen in het voorjaar duidelijk werd dat het evenement niet door kon gaan vanwege het coronavirus.
Nu is de organisatie, in handen van ARV Achilles en Roparunteam Swietelsky Go4Life, klaar voor een herkansing. En ook al zal het niet hetzelfde aanvoelen als de voorgaande edities, de organisatie wil alsnog een gezellig evenement neerzetten waarmee geld op wordt gehaald voor het goede doel. Want ook in een crisis blijft dat geld voor palliatieve zorg hard nodig.


Mini-Roparun in het kort
De mini-Roparun is in de eerste plaats een estafetteloop voor bedrijventeams en hardloopteams, geïnspireerd op de echte Roparun, waar teams in estafette van Parijs naar Rotterdam hardlopen. Bij de mini-Roparun legt een team van 2 tot 5 lopers in totaal 10 kilometer af. Dat betekent een ronde van 2 kilometer voor elke deelnemer.
Daarnaast mogen kangoojumpers individueel 1 tot 5 rondes afleggen en kunnen racerunners hun rondjes op de baan afleggen. Voor nordic walkers en wandelaars is een route van 5 kilometer en 10 kilometer samengesteld om uit te kiezen óf om allebei te wandelen om zo 15 kilometer af te leggen.
Naast deze sportieve onderdelen zamelt de organisatie geld in met de verkoop van taarten en loten waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Bezoekers en deelnemers mogen hun portemonnee dus niet vergeten! Het opgehaalde geld gaat volledig naar het goede doel.


Coronamaatregelen van kracht
Op dit moment is sporten gewoon mogelijk. De estafetteloop kan daarom in zijn oorspronkelijke vorm doorgaan. Wel zijn er maatregelen voor publiek getroffen om een mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Op het terrein van ARV Achilles geldt één ingang en één uitgang, bezoekers desinfecteren hun handen bij de ingang, publiek en deelnemers houden 1,5 meter afstand van elkaar en er geldt op een aantal plaatsen op het terrein eenrichtingsverkeer. De kleedruimtes en toiletten zijn open, de kantine is gesloten. Drankjes kunnen buiten besteld worden. Bezoekers en deelnemers van de mini-Roparun dienen zich te houden aan de geldende regels en de aanwijzingen van de organisatie. Er is hierop toezicht aanwezig. Ook doet de organisatie een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van mensen; iedereen die klachten heeft, dient daarom thuis te blijven.


Voorinschrijven noodzakelijk
Om alles op de dag zelf ordelijk te laten verlopen, kunnen deelnemers aan de mini-Roparun zich uitsluitend vooraf inschrijven.
Dat kan via de website www.miniroparun.nl.
De inschrijving sluit 10 september.
Mocht de situatie rondom het coronavirus verslechteren, dan kan de organisatie besluiten de mini-Roparun alsnog af te lasten. Ingeschreven deelnemers hebben dan drie mogelijkheden: zij kunnen hun inschrijfgeld terugvragen, laten staan voor de nieuwe editie in april 2021 of laten staan ten gunste van het goede doel.[n]