'Zusters Franciscanessen van Etten' 200 jaar

ETTEN-LEUR - 19 maart 2020. Dat was een grote feestdag voor de zusters die wij kennen als 'de zusters van het Withof'. Het WAS....want hoewel de zusters intern bescheiden vierden dat ze die dag 200 jaar als congregatie bestonden, zat het klooster op slot vanwege corona.


De Commissie Cultuurhistorische bebouwing van de gemeente, bestaande uit vier vrijwilligers, heeft samen met de Heemkundekring Jan uten Houte een uitvoerbaar eenvoudig idee bedacht om recht te doen aan het onderwijswerk van deze congregatie. En wel binnenkort. Daarbij vragen we uw medewerking!


Leermonument
Het landelijke Monumentenweekend van 12 en 13 september heeft als thema: Leermonument. Dat leek ons juist een prachtig en passend thema voor een expositie over het werk van de zusters die in totaal bijna 1300 religieuzen telden sinds 1820. Vanwege corona kan de expositie niet binnen bezocht worden in het (voorheen Rabo-) gebouw in het winkelcentrum. Echter in de grote etalages kunnen we heel wat kwijt aan foto's en o.a. twee maquettes over de monumentale gebouwen.


Oproep
Oproep aan de vrouwen en later ook mannen (kweekschool) die bij de zusters op school zaten. Een felicitatie, vergezeld van een korte tekst of herinnering zou een mooie verrassing zijn voor de zusters. Gebundeld kunnen wij deze bij de opening van de expositie op 12 september aanbieden aan de zusters. Doet u mee? U kunt de kaart in de bus doen bij Rentia Krijnen-Hendrikx, Stationsstraat 60, 4872TD Etten-Leur.[n]