kinderen KiKa. FOTO MONIQUE EVERS
kinderen KiKa. FOTO MONIQUE EVERS Foto: Monique Evers

Vrienden uit Lage Banken zamelen geld in voor KiKa

ETTEN-LEUR - Een groep kinderen uit de Lage Banken heeft de afgelopen week geld bij elkaar gezameld voor KiKa. In totaal zamelden zij 205,70 in. "We zijn de buurt afgegaan en hebben mensen aangeboden om een klusje te doen voor één euro", vertellen vrienden Jordy en Sam.


Veel bewoners uit de omgeving van het Binnenhof maakten dankbaar gebruiken van het aanbod van de kinderen. Zo hebben de vrienden overal in de wijk opritten geveegd en onkruid verwijderd. "We hebben van de zomer al heel veel buiten gespeeld en geluierd en nu wilden we ook graag iets doen voor het goede doel!" vertelt Jordy. Ze staken hun vrienden aan met hun enthousiasme en gingen al snel gezamenlijk op pad. Over het goede doel waren ze het ook snel eens. "KiKa doet onderzoek, zodat kinderen met kanker beter kunnen worden. Daar helpen we graag aan mee", geeft Sam aan.


Burgemeester
Op één van de rondes kwamen de kinderen ook burgemeester Miranda de Vries tegen. Zij was zo enthousiast dat ze een berichtje over de vrienden op haar Facebookpagina zette.


Aandacht
Op deze manier kwam ook de redactie van de Etten-Leurse Bode de jongens op het spoor! Zo'n mooie actie verdient natuurlijk wel wat media-aandacht! Jordy, Sam, Sven, Thom, Juul Milan, Bart, Valerio, Sam, Fleur, Eva en Sep streefden samen naar 150 euro, maar kwamen daar gemakkelijk over heen. De papa van Sam en Sven heeft het geld inmiddels overgemaakt aan KiKa.[n]