BC Friday in actie op de vrijdagavond. FOTO HJM CLAASSENS
BC Friday in actie op de vrijdagavond. FOTO HJM CLAASSENS HJM Claassens

BC Friday kan niet mee
naar ORS-ZUIT

ETTEN-LEUR - Badmintonvereniging BC Friday speelt al meer dan 25 jaar met veel plezier elke vrijdagavond in de sporthal van TOP-SHOT aan de Couperuslaan 18 in Etten-Leur. Daar waar de tennissers in de zomer uitwijken naar de buitenbanen, blijft de badmintonvereniging trouw spelen in de overdekte sporthal, tot eind van augustus 2020.


Per september 2020 opent de opvolger van sporthal Top-shot haar deuren in het nieuw gebouwde ORS-ZUIT aan het Trivium in Etten-Leur. Dit nieuwe multisport complex gaat ruimte bieden voor vele sporten, behalve die van de badminton. Onze vereniging kreeg dit nieuws iets meer dan een maand geleden te horen. Er is geen plaats in het nieuwe overdekte sportcomplex voor onze vereniging of de sport badminton. Meedenken in alternatieven op de nieuwe locatie mocht niet baten. Opties als het projecteren van belijning op de vloer of investeren in nieuwe kunststof matjes gaven geen oplossing.
Na meer dan 25 jaar de baan te huren aan de Couperuslaan, moet badmintonvereniging BC Friday op zoek naar een nieuwe sportlocatie in Etten-Leur. Dit laatste was voor de leden van de vereniging een schok en is nog best lastig. Deze vereniging speelt al meer dan 25 jaar op de vrijdagavond en daar willen we niet zo snel verandering in brengen.

Uiteindelijk hopen we een doorstart te kunnen gaan maken als badmintonvereniging in het Turfschip aan de Schipperstraat in Etten-Leur op vrijdagavond vanaf 20.30 uur. We spelen geen competitie, maar maken combinaties van ervaren en minder ervaren spelers, waarbij sport en ontspanning samengaan. Meer info: hjmclaassens@gmail.com.[n]