Opening schooljaar op KBS De Keen. FOTO KBS DE KEEN
Opening schooljaar op KBS De Keen. FOTO KBS DE KEEN Foto: KBS De Keen

Kleurrijke opening van schooljaar op KBS De Keen

ETTEN-LEUR - De opening van het schooljaar op KBS De Keen was dit jaar anders dan normaal. Ondanks dat papa's en mama's er door de corona-maatregelen niet allemaal bij konden zijn, werd het schooljaar enthousiast en energiek begroet.



In het afgelopen schooljaar vielen culturele projecten in het water door de lockdown en de maatregelen die er vervolgens kwamen in verband met corona. Nu de leerlingen weer naar school gaan, heeft KBS De Keen er meteen voor gekozen om het jaar muzikaal te starten.
Aan het begin van het schooljaar vindt de school het heel belangrijk om in te zetten op groepsvorming en sociale vaardigheden. Juist muziek en dans kunnen daar als verbindende factor een mooie rol in spelen. Het thema van dit schooljaar is 'Kleurrijk'. Op de speelplaats was het resultaat ook te zien: naast een vrolijke massadans, hadden alle leerlingen kleurrijke kleding aan.
Bij een feestelijke opening hoort uiteraard ook een cadeau. Zo kregen alle leerlingen drie grote boxen met buitenspeelmateriaal. Want, zo vinden alle leerkrachten, dat hebben de kinderen wel verdiend na die moeilijke maanden eerder dit jaar.[n]