Eerste wedstrijd Unitas’30 JO17-4 tegen Bavel JO17-4

ETTEN-LEUR - Bij het team van vorig jaar zijn 2 spelers bij gekomen, waardoor we nu een team van 16 spelers hebben.
Al deze spelers wilden graag spelen, en zo hadden we onze eerste wedstrijd 5 reserve spelers op de bank. In combinatie met een fraai wissel schema, zou iedere speler m.u.v. de keeper deze wedstrijd worden gewisseld.

De tegenstander bestond uit een team met een aantal O16 spelers en had een jonge trainer/coach, die bijgestaan werd door een ouder. Na de aftrap werd het vrij snel duidelijk dat Unitas’30 JO17-4 de bovenliggende partij was. Het fysieke verschil met de O16 spelers van de tegenstander maakte hier het verschil. Iedereen deed zijn best. Zette de tegenstander vast en probeerde bij balbezit goed mee te doen in de opbouw van het spel. Dat niet alles goed verliep is vrij logisch voor zo’n eerste wedstrijd. Maar dan hebben we nog altijd onze solide verdediging, die deze wedstrijd vrijwel geen enkele kans weggaf. Door het veldoverwicht konden we in de eerste helft uitlopen naar 5-0. Na de rust waren er ook nog een aantal grote kansen, maar werd er toch nog maar 1 goal gescoord, wat resulteerde in de eindstand van 6-0.

Unitas’30 JO10-2
Na een stroeve start was het Unitas’30 Jo10-2 wat de lakens uitdeelde. Na een mooie steekpass van Siem kon de sterke spits Jesper de 1-0 binnen schuiven. Jesper bracht ons terug naar het jaar 2002 de UCL-finale. Met een mooie volley schoot de nieuwe spits de bal in de kruising zoals Zidane de finale een kleur gaf 18 jaar geleden. Siem schoot van afstand en na geklungel achterin werd het 3-0. Randje time-out signaal tikte de spits van Uvv’40 de 3-1 binnen.
Het 2e kwart was Uvv’40 de bovenliggende partij en kwam na een afstandsschot en een rebound-doelpunt op gelijke hoogte, 3-3. Net voor rust viel zelfs de 3-4 voor Uvv’40. Binck speelde een paar man voorbij en zag goed de vrijlopende Jesper. Zijn inzet werd van de lijn gehaald en dat zorgde voor verbijstering bij het publiek die als 12e man achter het team stond.
De tweede helft begon dramatisch voor de thuisploeg. In 3 minuten werden er 3 doelpunten geïncasseerd, 3-7. Jesper schoot de 4-7 in moedigde het publiek aan om nog meer te zingen voor het team. Keeper Yessin maakte mooie reddingen en zorgde ervoor dat het nog spannend bleef. Coert gaf nog een assist op Jesper die niet meer te stoppen was.5-7. De tegentreffer viel toch helaas.5-8. Jesper maakte zijn 5e van de ochtend.6-8. In de laatste minuut counterde Uvv’40 naar de 6-9.[n]