Danslessen bij Danscentrum Goetjaer.
Danslessen bij Danscentrum Goetjaer. Foto:

Danscentrum Goetjaer gaat al 35 jaar met de tijd mee!

ETTEN-LEUR - Op vele billboards rondom Etten-Leur en verre omgeving zie je de mogelijkheid om je in te schrijven voor de nieuwe danslessen bij ‘Danscentrum Goetjaer’. We spraken met eigenaar Ruud Goetjaer over de afgelopen en komende 35 jaren als eigenaar-leraar van dit zeer goed bekend staande dansinstituut.


DOOR FRANS VAN DER BOM


Vaak krijgt Ruud Goetjaer opmerkingen te horen als: ”Mijn Ouders hebben ook bij uw Ouders dansles gehad…”. Niets is echter minder waar. In 1985 begon Ruud in de jongensschool naast het oude Turfschip zijn dansschool, die hij over had genomen van de familie Minneboo. Na 35 jaar staat hij nog steeds positief in zijn dansschool. “Het dansen gaat door en ik knal nog wel even door, want dansen is mijn leven!”


Veranderingen de afgelopen jaren
Daar waar dansles voorheen echt bij de opvoeding hoorde, ‘je moest immers op dansles,’ is het tegenwoordig meer een bewuste keuze van jeugd en ouderen, die meer gedreven zijn om fijn en goed te leren dansen. Ook als dansleraar was je voorheen meer een politieagent die nogal eens corrigerend moest optreden bij de pubers op dansles. Veel van die beginnende dansertjes hadden pas voor de eerste keer een meisje vast…

Tegenwoordig zijn de leerlingen veel meer gemotiveerd om te dansen. De grootste groep leerlingen is in de leeftijd van 18 tot 65 jaar, maar er zijn ook dansparen die half de tachtig zijn. Jaren geleden werd er voor iedere dans door de heer een dame gevraagd, tegenwoordig schrijven danslustigen zich als paar in. Mocht iemand geen vaste danspartner hebben dan zoekt Ruud uit andere solo ingeschrevenen een geschikte partner op.

Voorheen lag de focus op het echte stijldansen, tegenwoordig kan elke dans aangeleerd worden of het nu foxtrot, Salsa of rock ’n roll is, niets is ondenkbeeldig.
Het belangrijkste is voor Ruud Goetjaer dat de cursisten goed leren dansen en zich zo thuis voelen dat ze graag in zijn danscentrum komen. “De cursisten voelen zichzelf hier veilig vanwege de leuke sfeer. Het is hier allemaal heel erg persoonlijk, ik ken ook iedereen bij naam.


Specials
Danscenter Goetjaer is 7 avonden per week iedere avond van 18.00 uur tot 23.00 uur geopend voor danslessen. Maar ook tijdens de middagen wordt er vaak in de dansstudio gedanst. Vandaag tref ik het: op de dansvloer is een danspaar bezig met een indrukwekkende dans met eigenschappen van een Weense wals, maar ook met trekjes van een tango. Het blijkt de zoon van Ruud met zijn aanstaande bruid te zijn. Erik en Marit willen graag op 31 oktober a.s. gaan trouwen en van hun openingsdans echt een knaller maken om het feest te openen.

Ruud Goetjaer biedt al jarenlang danslustige bruidsparen de gelegenheid om een door hem gearrangeerde spectaculaire openingsdans te komen inoefenen.[n]