HC Etten-Leur deelnemer aan HC Vers-programma

ETTEN-LEUR - Om verenigingen te stimuleren aan de slag te gaan met een gezonde sportomgeving deed de Koninklijke Nederlandse Hockeybond in maart 2020 een oproep onder de verenigingen om zich aan te melden voor het HC VERS-programma. Tijdens het programma staat een verantwoord assortiment centraal, maar is er ook aandacht voor roken, alcohol en uitstraling en gastvrijheid van het clubhuis.


Op basis van de motivatie van de verenigingen die zich aangemeld hebben, is HC Etten-Leur, samen met NHC de IJssel, geselecteerd om deel te nemen aan het HC VERS-programma. Beide verenigingen gaan het komende jaar op weg naar een gezonde sportomgeving en worden hierbij ondersteund door een coach van Team:Fit. Hier sluit ook nog twee tennisverenigingen en twee korfbalverenigingen bij aan.


Andere verenigingen helpen.
“Een gezonde sportomgeving, niet alleen op het veld maar ook daarnaast, dat vinden wij belangrijk. Sportverenigingen hebben een voorbeeldfunctie in de maatschappij. Een rol die wij graag vervullen!”, aldus Vera van Rooij, horecamanager van HC Etten-Leur. “Al een aantal jaren hebben wij het over een gezonde sportomgeving, met een gezonde kantine, maar in de praktijk vinden wij het lastig de omschakeling hiernaar te maken. We hebben de motivatie, maar missen de handvatten en blijven zitten met vragen zoals wat voor invloed een gezonde kantine heeft op de omzet. Wij hopen dat wij gedurende het HC VERS-programma steeds meer stappen maken naar een gezonde kantine en dat we met onze deelname ook andere verenigingen kunnen helpen. Wij gaan de uitdaging graag aan om een voorbeeldfunctie te hebben en willen in Etten-Leur en de omgeving laten zien dat gezelligheid en gezondheid samen gaan, zeker binnen een sportvereniging. Daarnaast willen wij de deelname graag combineren met andere initiatieven op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Wij hopen al onze leden te stimuleren om gezonde keuzes te maken en zo een voorbeeld te worden voor anderen.”


Kick-off
Op 17 september a.s. vindt bij de KNVB Campus in Zeist de kick-off van het HC VERS-programma.

Hockeyclub Etten-Leur gaat vanaf dat moment op weg naar een gezonde sportomgeving![n]