Baanatleten Road Runners Etten-Leur in vorm

ETTEN LEUR - Bij deelname aan een baanwedstrijd over 5000 meter op dinsdag 1 september toonden de 3 deelnemende leden van Road Runners Etten-Leur hun vorm.


Birgit Voorn was voornemens haar rivale van de organiserende vereniging ARV Achilles Jose van der Linden het moeilijk te maken in deze wedstrijd over 12,5 ronden.


Koppositie

Jose nam vanaf de start de koppositie van beide loopsters. Met nog 1000 meter te gaan plaatste Birgit een versnelling, die haar rivale niet kon pareren.

In 20.49 werd Birgit de snelste vrouw.


Strijd tussen mannen

In de race bij de mannen ging Thomas Crul de strijd aan met routinier Toon Heeren. Tot 2000 meter kon Thomas het tempo volgen maar in de slotronden moest hij de ervaren loper toch laten gaan. Door zijn inspanningen slaagde Thomas er wel in maar liefst 28 seconden van zijn tot dusver gelopen tijd te halen en in 17.01 de wedstrijd af te sluiten.


Stefan Jorissen slaagde erin zijn PR te verbeteren



Stefan Jorissen

Stefan Jorissen liep eveneens een prima wedstrijd. Ook hij slaagde erin zijn PR te verbeteren. Met zijn eindtijd van 18.07 snoepte hij na een felle eindsprint van 200 meter 17 seconden af van zijn snelste tijd.[n]