Zanggroep treedt op bij Nationale monumentendag

ETTEN-LEUR - De Nationale monumentendag is een mooie gelegenheid voor zanggroep Ex Ligno om zich voor het eerst te presenteren. Immers, corona houdt veel deuren gesloten, belemmert talloze optredens en bezorgt veel mensen isolatie en minder afleiding. Graag biedt dit nieuwe gezelschap op zondag 13 september een half uurtje volksmuziek uit lang vervlogen tijden, vanaf de Middeleeuwen tot 16de eeuw. Daarom is de naam van deze zanggroep afgeleid van de naam van ridder Jan uten Houte uit de 14de eeuw, een van de eerste heren van Etten. Jan uten Houte schreef zijn naam vaak in Latijn: Ex Ligno.


Ook dit kleine koor van 14 zangers komt uit de koker van Dieneke Bicknese - de Rhoter, die voor het repertoire en het instuderen zorgt, maar ook zelf meezingt. De zanggroep bestaat nog maar enkele weken en heeft ontzettend veel zin in een try-out, waarbij publiek dus van harte welkom is.
Binnen een van de oudste monumenten van Etten-Leur, het St. Paulushofje uit 1681 wordt een optreden verzorgd in de open lucht op zondagmiddag om 14 uur.
Uiteraard is dit alleen mogelijk als er rekening wordt houden met alle coronamaatregelen. Het aantal toeschouwers is daarom beperkt tot maximaal 40. Bij de ingang zal een gezondheidscheck worden gedaan, en men zal persoonlijk naar een stoel worden gebracht waarop men tot het eind van het optreden moet blijven zitten. De anderhalve meter wordt door iedereen, ook de zangers in acht genomen. Alleen huisgenoten mogen bij elkaar zitten. Men kan binnen komen vanaf 13.30 uur. Er worden niet méér toeschouwers binnengelaten dan er stoelen zijn en om 13.55 gaat de poort dicht en kan niemand meer binnen.
Dankzij medewerking van de Stichting St. Paulushofje, de bewoners en het Streekmuseum, dat in enkele huisjes is gevestigd, is dit optreden mogelijk. Het museum zelf is op deze dag echter vanwege corona niet open.


Reserveren
Wie naar het optreden wil komen luisteren, kan dat uitsluitend door een plaats te reserveren: exlignozanggroep@gmail.com met opgave van naam en telefoonnummer. Komt men met meerdere dan moet toch iedereen zijn of haar naam en telefoonnummer geven. Aanmelden mogelijk tot zaterdag 12 september 19.00 uur. Gezondheidscheck goed lezen.
Bij echt slecht weer gaat dit optreden niet door. Inl. 076-5034232.[n]