Minder weekend voor
KV Focus teams

ETTEN-LEUR - Het was de vraag hoe de teams uit de coronastop zouden komen. Er was wel gewoon doorgetraind maar wedstrijden spelen is toch een ander verhaal. Het afgelopen weekend was het dan zover. De competitie is van start gegaan. Na een lange periode zonder competitie verplichtingen mochten vele teams weer de wei in. Zo ook Focus 1.


Na een voorbereiding en een selectie periode, met een nieuwe trainer/coach, werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen en bij t’ Caproen in Hellevoetsluis. In andere vak samenstellingen en op gras, was het velen onwennig. t ’Caproen was efficiënter in de afronding, waardoor Focus 1 al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aanliep. Focus 1 kwam geleidelijk aan wel beter in de wedstrijd, maar verzuimde om de doelpunten te maken. De terechte eindstand van 15-8 in het voordeel van t ’Caproen was geen duidelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar wel in de efficiëntie van het scorend vermogen.


Overige teams
Zaterdag mocht ook Focus 2 na al die maanden weer eens een wedstrijd spelen. Op een bijzonder tijdstip, namelijk pas om 17.30, begon de wedstrijd tegen Scheldevogels in Bergen op Zoom. De nieuwe samenstelling was nog wat onwennig, maar er werd hard voor en met elkaar gevochten. Helaas mocht dit niet baten en bleven de punten in Bergen op Zoom. De eindstand was 8-6 geworden. Doelpunten: Marianne en Jan elk 2 maal en Pieter en Robbie elk 1 maal.

Focus A1 speelde thuis een wedstrijd tegen ADO. In deze wedstrijd was Focus duidelijk de sterkste en kwamen al snel op voorsprong. Focus A1 wist deze te behouden en liep al snel uit. Deze wedstrijd eindigde in een 13-4 winst voor Focus A1

Focus A2 voor het eerst als A team moest in Etten – Leur aantreden tegen het sterke A2 team van Juliana uit Oud Gastel. Er werd wel verloren met 4 – 12.

Focus D1 is inmiddels doorgegroeid naar Focus C1 en speelde hun wedstrijd uit bij Oranje Zwart/De Hoekse, voor het eerst op 3,5 meter palen. Helaas wisten ze de punten niet mee te nemen, maar ze speelde toch een prima wedstrijd tegen een fysiek veel sterkere tegenstander. Focus C1 is goed blijven knokken en samenspelen en ondanks het verlies was de coach trots en tevreden over het spel. Eigenlijk had men niet verwacht dat ze al zover zouden zijn.
Programma zaterdag 12 september; 4 wedstrijden thuis en 3 wedstrijden uit.
Voor programma kijk op: www.kvfocus.nl of facebookpagina.[n]