Unitas’30-JO17-4 wint
derby tegen DSE JO17-1

ETTEN-LEUR - Na de goede start van vorige week, stond vandaag een uitdagende derby tegen DSE JO17-1 op het programma. Een aantal jongens kennen elkaar goed, wat dus een leuke extra dimensie aan de wedstrijd gaf.

Op papier zou DSE JO17-1 sterker moeten zijn, maar bij voetbal is de bal rond en wint het team dat de meeste doelpunten scoort.

Met volle 100% inzet begonnen onze toppers aan de aftrap. En na een paar minuten was duidelijk dat de wedstrijd aardig in balans was. Door het windvoordeel, werd Unitas’30 JO17-4 wel steeds meer gevaarlijker voor het doel van DSE. Onze spelers roken het doelpunt en gaven nog meer dan 100% die ze al gaven. Na zo’n 10 minuten wisten we, vanuit een uitgooi in het 16 meter gebied, met een mooie volley de op dat moment verdiende 1-0 te maken. Iets later kregen we nog een grote 1:1 kans tegen de keeper van DSE. Maar de bal werd hoog over geschoten. DSE JO17-1 leek aangeslagen door de achterstand en Unitas’30 JO17-4 bleef aandringen. Door deze goede inzet wisten we duels op de helft van DSE vaker te winnen en liepen we verassend snel uit naar 2-0 en 3-0.
Met deze stand gingen we de rust in.

Na rust had DSE het windvoordeel en kwamen ze ook dichter bij de goal van Unitas’30. Maar door noeste arbeid wist Unitas’30 de kansen die DSE creëerde iedere keer mooi te verijdelen. Zo hield onze solide verdediging vandaag wederom de 0. Bleef het dan bij 3-0. Nee , Unitas creëerde ook nog een aantal kansen die er niet in gingen. Een aantal minuten voor tijd kregen we een penalty, die koelbloedig werd ingeschoten en de eindstand bepaalde op 4-0.

Terugkijkende op deze sportieve wedstrijd, kunnen we supertrots zijn op de prestatie van het team. Iedereen heeft zich erg goed ingezet. Op zich was de wedstrijd aardig in balans, maar door de goede inzet hebben we de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken. Met dit resultaat lijkt het behalen van de volgende ronde in de beker in zicht te zijn. Maar dan moeten we volgende week nog wel winnen van JEKA JO17-8.

JO10-2
De competitie kreeg dit weekend een start met een duel tussen de jo10-2’s van Unitas’30 en RKVV Jeka. Stand 5-4. De eerste drie punten zijn binnen en volgende week uitduel tegen The Gunners.[n]