Orgel Van Goghkerk FOTO: PAUL DUIJVELAAR
Orgel Van Goghkerk FOTO: PAUL DUIJVELAAR Paul Duijvelaar

Geen activiteiten Orgelkring Jacobus Zeemans

ETTEN LEUR - Op 12 en 13 september is weer het jaarlijkse Monumentenweekend. Zoals gebruikelijk maakt de Nationale Orgeldag steeds deel uit van dit evenement in het tweede weekend van september.


De Orgelkring Jacobus Zeemans verzorgt dan altijd bespelingen op onze orgels, er wordt uitleg gegeven en belangstellenden kunnen het orgel van dichtbij bekijken. Zoals u zult begrijpen gooit de coronacrisis ook voor deze interessante activiteit dit jaar helaas roet in het eten. Het zou goed mogelijk zijn om iets te organiseren waarbij anderhalve meter afstand tot elkaar in acht wordt genomen. Daar is op zich voldoende ruimte voor.

Maar we volgen de lijn die de gemeente aanhoudt waarin zij stelt dat als er iets wordt georganiseerd, daarbij geen bezoekers binnen te ontvangen. Dat betekent dus dat onze activiteiten in het monumentenweekend dit jaar niet kunnen doorgaan.

Hopelijk kunnen we dat volgend jaar weer wél organiseren! Zoals eerder al is meegedeeld zijn ook de resterende concerten voor 2020 afgelast. Ook hiervan hopen we dat deze in 2021 alsnog plaats kunnen vinden.[n]