Resultaat vd jeugdwerkgroep in 2019. FOTO: IVN ETTEN LEUR EO
Resultaat vd jeugdwerkgroep in 2019. FOTO: IVN ETTEN LEUR EO IVN Etten-Leur e.o.

IVN en JC1 samen voor World Cleanup Day in Etten-Leur

ETTEN LEUR - Iedere derde zaterdag van september is het World Cleanup Day. Op deze grootste opruimactie van het jaar, geven miljoenen vrijwilligers wereldwijd de planeet een grote schoonmaakbeurt. World Cleanup Day Etten-Leur wordt georganiseerd door IVN Etten-Leur en JCI Etten-Leur.


Ons doel?

Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval in en rondom Etten-Leur. De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig; de productie van plastic neemt nog elk jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in onze rivieren en zeeën. Daarom roepen we jou op om de handen uit de mouwen te steken. Samen kunnen we namelijk écht iets doen tegen de plasticsoep!


Doe je ook mee?

IVN is niet alleen organisator van de dag, maar steekt zelf ook de handen uit de mouwen. Vorig jaar organiseerde IVN een opruimactie waar veel kinderen, buurtbewoners, leden van IVN en leden van het 'ZwerfAfvalPakkers -team' deelnamen. Uiteraard maakt IVN dit jaar ook weer gebied afvalvrij. We halen om 13.00 uur eerst materialen op aan de kop van de Leurse Haven en we maken daarna zoveel mogelijk natuur in de omgeving schoon.Denk aan de groenstrook langs het water en het Schoenmakerspark. Wil je ook helpen om Etten-Leur schoner te maken? Meld je dan aan voor de actie van IVN of zet zelf een opruimactie op de kaart. Aanmelden kan via onze site www.ivn-etten-leur.nl onder 'Natuuractiviteiten' en dan 19 september World Cleanup Day![n]