Maak Etten-Leur schoon op World Cleanup Day

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day: een krachtige 'groene golf' van opruimacties verspreid over 180 landen. Vorig jaar hebben er over de hele wereld ruim 20 miljoen mensen meegedaan aan deze grootschalige opruimactie. Ook in Nederland werden er 77.000 stuks afval opgehaald en waren er diverse opruimacties in Etten-Leur.


Dit jaar bundelen natuurvereniging IVN Etten-Leur e.o. en netwerkorganisatie JCI Etten-Leur de krachten om in Etten-Leur de World Cleanup Day aan te jagen. Vele verenigingen en organisaties hebben zich aangemeld om op zaterdag Etten-Leur mee schoon te maken.

"Als JCI Etten-Leur organiseren we dit evenement omdat we het belangrijk vinden om positieve maatschappelijke verandering te realiseren, daarom hebben we het stokje met IVN opgepakt om mensen in beweging te krijgen en Etten-Leur schoner te maken. Maar zeker ook om bewustwording te krijgen op het vele afval wat rondslingert", aldus M. Korving.


Ook meehelpen

Ondanks de vele aanmeldingen kun je ook met je gezin of alleen helpen. Van 11.00 uur tot 16.00 uur staat de organisatie bij de Moeierboom en op de Geerkade met een standje. Hier kun je afvalknijpers en vuilniszakken ophalen en het afval wat je hebt verzameld weer afleveren. In samenwerking met de gemeente Etten-Leur wordt het afval afgevoerd. Voor de jonge deelnemers is er nog een kleinigheidje voor de geleverde inzet.


Informatie

www.jci.nl of www.ivn-etten-leur.nl en op de aparte Facebookpagina ‘World Cleanup Day Etten-Leur’.[n]