De Platvissers gaan weer op bootvistocht in Zeeland

ETTEN-LEUR - Wat hadden we er weer zin in, zo meteen na het zomerreces. Vol goede moed en scoringsdrift vertrokken vanuit Colijnsplaat onder een dek van bewolking waar overigens een enkele keer ruimte was voor een waterig zonnetje.


Aan het weer lag het niet! Iedereen opgetuigd en met een bak vol pieren, na een toch wel lange afvaart, aan de slag.

Supersnel wist Rien Nuiten na slechts enkele minuten vissen, zijn eerste vis(je) te verschalken. Dat bood perspectief voor de rest van de dag en de spanning steeg supersnel naar grote hoogte.

Het zakte ook weer heel snel naar een absoluut dieptepunt met uiteindelijk slechts 20 stuks waarvan de meesten zo het aquarium in konden vanwege hun geringe lengte.

Aan de schipper lag het niet want hij heeft ons verrast op een extra Oosterschelde -rondvaart door meerdere malen te verkassen.

Toch nog een opleving in het laatste uur wat ook meteen de spanning uit de wedstrijd haalde.

Wil Simons dacht dat het fout zat met zijn buurman maar niks was minder waar en hij takelde een rog van 65 cm aan boord. Dat was even schrikken en voorzichtigheid geboden met die stekel.

Na een voorzichtige meting heeft Wil weer afscheid genomen van zijn unieke vangst en het beestje weer toevertrouwd aan de Oosterschelde.

Wil, proficiat met deze vangst en met het winnen van de wedstrijd, want de rest was meteen kansloos.


Programma

Zondag 20 september is de volgende wedstrijd en vergeet niet Jan op te bellen om je op te geven voor de volgende tocht.[n]