Knotsgekke wedstrijd eindigt in remise voor Unitas JO10-2

ETTEN-LEUR - De jongens van Unitas’30 Jo10-2 vertrokken naar het altijd lastige ‘The Gunners’’.

De nieuwe trainingspakken werden nog gemeten en er bestaat een verschil tussen een maat M uit Cambodja of een maat M uit Thailand.

Opa van Finn had alle afspraken opzij gezet om zijn kleinzoon te bewonderen.

Aangezien de doelpunten van Jesper moeilijk te tellen zijn waren opa en oma van Jesper ook in het stadion met een telraam. Wat een ondersteuning.

Het eerste kwart was eenrichtingsverkeer richting het doel van het thuisteam. Finn gaf goed steun aan de rechterkant waar Binck goed de diepte in werd gespeeld. Zijn poging eindigde in de armen van de doelman.

Doelpuntenmachine Jesper was binnen vijf minuten weer twee doelpunten rijker. Coert stond aan de basis van de doelpunten. Verkeerde pass in de verdediging zorgde voor gevaar bij het doel van Yessin. Yessin kwam op tijd uit en maakte zijn goal klein waardoor de bal naast ging.

Na een corner; die goed gezien werd door de scheidsrechter; kreeg Tobias de kans om te scoren… maar het bleef bij 0-2.

Bij de tegenstander werd er gewisseld en de gemiddelde lengte ging zeker met 8 cm omhoog. De lange spits van The Gunners tikte hoog tegen de bal waar Siem niet bij kon en met een rare boog vloog de bal in het net. 1-2.

Devran; die fysiek sterk is; werd op de gevaarlijke tegenstander gezet en zo was Unitas’30 weer de bovenliggende partij. Devran knokte voor iedere centimeter en had zijn tegenstander in zijn broekzak. Na een carambole was het Jesper die de bal nog raakte en het verschil was weer twee. 1-3.

Coert die steeds de achterlijn opzocht zag Jesper vrijlopen ,na een mooie kapbeweging ziet hij Binck aan de rechterkant vrij opkomen en de score werd vergroot. 1-4.

Een strakke voorzet bepalend voor de 1-5

Finn moedigde zijn teamgenoten aan om niet te verslappen. Devran was niet bang van de bal en met een stevig inzet liet hij zien dat het niet gemakkelijk scoren was voor de tegenstander. Binck dribbelde in en met een sleepbeweging was hij zijn tegenstander kwijt. Een strakke voorzet van Binck op Jesper en door de benen van de keeper werd de score voor de eerste helft bepaald. 1-5.

Tweede helft

Trainer Ahmet pepte zijn spelers op dat er niet verzwakt mocht worden en dat er gevoetbald moest worden alsof de tweede helft met 0-0 zou starten.

Dit pakte dus niet goed uit. Keeper Yessin maakte katachtige reddingen maar in de rebound schoot de sterke spits de 2-5 binnen.

Minuut later was diezelfde spits weer te sterk. 3-5. Het thuispubliek geloofde er weer helemaal in en bij Unitas’30 begonnen de zorgen. Na een corner van Siem kwam de bal bij Coert die met een geplaatste schot de score op 3-6 zette.

De linksbuiten van The Gunners was niet te stoppen. Mede door het slecht uitverdedigen kwamen The Gunners op gelijke hoogte. 6-6. Tobias werd op de snelle buitenspeler gezet en het gevaar werd minder. De ‘thriller’minuten moesten nog gespeeld worden.

Yessin keepte voortreffelijk en maakte geweldige reddingen. Coert probeerde van ver; de keeper redde nipt; maar de bal kwam bij Binck die weer zijn oude vorm terug heeft. 6-7.

Ahmet zette nog een extra verdediger in voor een aanvaller.

Het mocht niet baten want de 7-7 viel in de laatste minuut.[n]