Overdekt terras Tc Etten.
Overdekt terras Tc Etten. Kees Konings

800e lid gehuldigd bij Tennisclub Etten

ETTEN-LEUR - Corona waart helaas nog steeds rond, maar de tennissport leeft gelukkig volop. Het ledenaantal groeit nog dagelijks lijkt het wel; onlangs is lid 800 gehuldigd René van Dieren.


Hij maakte duidelijk dat hij binnen het jaar over rating 5 zou beschikken, een gewaagde uitspraak, maar wij gaan het zien. Zo’n uitspraak kenmerkt ook wel de groep nieuwe jonge leden; ze zijn ontzettend fanatiek en willen graag winnen en uiteraard plezier hebben.

Gelukkig hebben wij bij TC Etten plaats genoeg voor nieuwe leden; met 13 gravel tennisbanen en 2 padelbanen. Daarnaast wordt ons park ook weer verder verduurzaamd; na onze led verlichting liggen er binnenkort 60 zonnepanelen op ons dak en verbruiken hopelijk geen stroom meer.


Competitie

Afgelopen week is de competitie ook weer gestart voor tennis en padel, dit was voor velen plezierig aangezien de voorjaarscompetitie helaas was vervallen. Door een strakke planning en een spreiding over diverse dagen en avonden konden ruim 60 teams aan de slag. Hierbij is de vrijdag de topdag en avond met vele mannen- en damesteams en mixteams in allerlei leeftijdsklassen. In deze fase denkt iedereen ook nog kampioen te worden, een mooie ambitie bij de start van het seizoen.


Genieten op het gezellig overdekte buitenterras


Bij sommigen vervliegt deze droom helaas snel, maar dan is er altijd nog de gezelligheid op ons giga buitenterras. Ondertussen is ons buitenterras ook nog eens voorzien van een super groot zeil Ibiza stijl, kom dat zien zouden wij zeggen. De komende weken houden wij u verder op de hoogte van de prestaties van de diverse teams.


Hoofdklasse team

Dan ons top hoofdklasse team wat onder aanvoering van onze clubtrainer en toptennisser André van der Bijl ook begonnen is aan hun competitie op het hoogste niveau in Nederland. André is met zijn 34 jaar een echte senior bij dit jonge team en tegenstanders. Gelukkig kan hij nog heel goed mee, zegt hij zelf tenminste. Zo ook afgelopen zondag, zie het aparte verslag; hij won zijn beide dubbels! Zijn huidige rating voor de liefhebbers: 1,1242 enkel en 1,4872 dubbel.


Lid worden

Het is overigens nog steeds mogelijk om lid te worden. De kennismakingsactie loopt nog steeds met succes. Pas na de actie beslis je of je echt lid wordt; een laagdrempelige manier om kennis te maken met tennis of padel bij TC Etten.[n]