Hoofdklasse team TC Etten. FOTO ANDRE VAN DER BIJL
Hoofdklasse team TC Etten. FOTO ANDRE VAN DER BIJL Andre van der Bijl

Tennisclub Etten 1 wint in hoofdklasse bij Dekker Tennis

ETTEN-LEUR - Zondag 13 september was het dan eindelijk zover. Na bijna 1,5 jaar wachten konden ze weer spelen in de competitie. Het 1e team van Tennisclub Etten ging op bezoek bij Dekker Tennis in Warmond in de Hoofdklasse gemengd. Op dit moment de hoogste competitie in Nederland voor gemengde teams.

Met een jong team ging captain André van der Bijl op pad en verwelkomde drie nieuwe spelers (Hanneke Lodewijks, Renee van Bommel en Bart Dane).


Voortvarend begonnen

De start van de competitie is voortvarend begonnen voor het team uit Etten-Leur.

Renee van Bommel won met 6-1 6-1 van Emma van Poppel en Margriet Timmermans won overtuigend van Eloise de Mooij.

Bij de heren heeft Bart Dane een uitstekend debuut gemaakt door heel solide zijn enkelpartij te winnen van Krzysztof Muzalewski met 7-6 6-1. Julian Prins had een zware kluif tegen Senna Braun en kwam helaas net tekort. Hij verloor in de 3e set met 4-6.

Pittiger

Daarna was het de beurt aan André van der Bijl om in actie te komen. Aan de zijde van Julian Prins wonnen ze eenvoudig van Senna Braun en Lennard van Weelde met 6-2 6-1. De damesdubbel was wat pittiger. De dames moesten nog even aan elkaar wennen maar Hanneke Lodewijks en Renee van Bommel trokken uiteindelijk met 5-7 6-4 10-7 aan het langste eind tegen Kristel van der Heijden en Eloise de Mooij.

Eindstand 6-2

De mixen werden uiteindelijk verdeeld. Bart Dane en Hanneke Lodewijks verloren met 7-5 7-6 van Kristel van der Heijden en Lennard van Weelde. Margriet en André wonnen met 6-3 6-1 van Emma van Poppel en Serinho Wijdenbosch. Daardoor werd de eindstand bepaald op 6-2 in het voordeel van TC Etten.

Programma

Zondag 20 september is de 1e thuiswedstrijd tegen Volley uit Eindhoven.

Start is om 10:00 uur gevolgd door de rest van de wedstrijden.

Genoeg toptennis (gemiddeld niveau tussen 1 en 2) de hele dag, dus kom gerust een kijkje nemen op ons fraaie buitenverblijf De Koekoek aan de Hogeweg 17.[n]