Bijenkast met bijen. FOTO T. V. DIESSEN
Bijenkast met bijen. FOTO T. V. DIESSEN T.v.Diessen

Basiscursus Imkeren en Korfvlechten

ETTEN-LEUR - De Bijengilde Etten-Leur e.o. biedt dit najaar naast het jaarlijks terugkerende cursus korfvlechten ook een basiscursus Imkeren aan.


De basiscursus Imkeren bestaat uit zes theorielessen en zes praktijklessen en zal op 1 oktober a.s. van start gaan. Tijdens de cursus is er ondersteuning door mentoren vanuit de Bijengilde. Als je lid word van de Bijengilde tijdens de cursus, dan ontvang je je eerste bijenvolkje (gratis) vanuit de Bijengilde. Zoals eerder vermeld wordt dit jaar ook het cursus korfvlechten aangeboden. Er kan vooraf bepaald worden wat je wilt vlechten, bijvoorbeeld een bijenkorf, een schep, een mand of, voor de gevorderde iets anders. Onder toeziend oog van een cursusleider zal er om de week gevlochten worden. Beide cursussen worden in het Proathuis te Etten-Leur gegeven, er is voldoende mogelijk tot (gratis) parkeren.

Voor meer informatie over beide cursussen neem gerust contact op met de voorzitter van de Bijengilde, deze is bereikbaar op 06-30280783. Belangstellend kunnen zich voor 1 oktober a.s. aanmelden via secretaris@bijengilde.nl. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de COVID-19 maatregelen.

www.bijnengilde.nl[n]