Jacqueline Martens in actie tijdens de clubkampioenschappen. FOTO ADRIE RAAIJMAKERS
Jacqueline Martens in actie tijdens de clubkampioenschappen. FOTO ADRIE RAAIJMAKERS Adrie Raaijmakers

Zonnige clubkampioenschappen Road Runners

ETTEN-LEUR - Zondag 20 september was het dan zover: de jaarlijkse clubkampioenschappen van Road Runners Etten-Leur. Vanwege de beperkende maatregelen i.v.m. het Coronavirus was de opzet dit jaar anders dan andere jaren.


De opkomst was er niet minder om, maar liefst 33 hardlopers en 7 wandelaars deden mee aan het sportieve deel van dit evenement. De organisatie had een prachtige route op onverhard parcours uitgezet van 5,6 km met start en finish bij de Menmoerhoeve, waar na afloop een heerlijke lunch voor iedereen klaar stond. Hierbij waren 50 Roadrunners aanwezig, uiteraard met de 12 vrijwilligers zonder wie dit evenement geen doorgang kan vinden.

Iedere loper had tevoren zijn kilometertijd door moeten geven, niet wetende wat hen te wachten stond. Clubkampioen was diegene die deze tijd in werkelijkheid het beste had benaderd. Vanaf 10.30 uur gingen alle lopers om de minuut van start, de mensen met de langzaamste tijd eerst en de snelle lopers laatst.

Helaas hadden wij één DNF (= did not finish) van Marco Genefaas, waarvan we hopen dat zijn blessure weer snel hersteld is. Door het heerlijke zonnetje en het onverharde parcours met veel bruggetjes en poortjes kwamen diverse lopers met rood aangelopen hoofd over de finish.


Uitslag

Maar liefst drie lopers hadden hun voorspelde tijd op 2 seconden na benaderd: Edwin Hendrickx, Marika Koonen en René Punselie. De tweede prijs was voor Thomas Crul en als derde mocht Agnes Burger haar prijs in ontvangst nemen. Hartelijk dank aan organisatie, vrijwilligers en Menmoerhoeve voor dit geslaagde evenement![n]