Unitas’30 JO17-4 wint eerste competitieduel op karakter

ETTEN-LEUR - Unitas’30 JO17-4 wint eerste competitieduel tegen VVR J17-2 op karakter.

Vandaag stond de 1e competitiewedstrijd uit tegen VVR JO17-2 op het programma.

Het was van te voren lastig in te schatten wat het niveau van dit team zou zijn.

Dus dat was in het begin van de wedstrijd even aftasten.

Eerste keer op gras

Daar komt nog bij dat we voor het eerst een wedstrijd op gras speelden. En ondanks dat we een paar keer op gras hadden getraind, moesten een paar spelers toch nog wennen aan de andere bal snelheid.

Na een aantal minuten was de wedstrijd aardig in balans. Maar daarna was het Unitas’30 JO17-4 dat steeds meer grip op de wedstrijd begon te krijgen. Al konden ze nog geen goede kansen creëren.

VVR wist zo nu en dan ook in de buurt te komen van ons strafschopgebied.
Bij een van deze momenten werd de bal een paar meter over de achterlijn gespeeld, maar onze grens en de scheidsrechter konden dit door de zon en kromming van het veld niet goed zien. Dus werd er doorgespeeld en uit deze rommelige situatie wist VVR de 1-0 te maken. Dat was flink balen.

Nadat er even gemokt was, pakte het team de draad gelukkig weer goed op en gingen we op jacht naar de gelijkmaker. De lat en de paal werden geraakt, maar de bal ging er helaas nog niet in.

Zo gingen we dus met een 1-0 achterstand de rust in.

Meteen weer onder druk

In de tweede helft werd de tegenstander meteen weer onder druk gezet, waardoor de gelijkmaker op de loer lag. Deze wisten we dan ook in de 50e minuut te maken na een hele mooie combinatie. Maar onze toppers roken kans op de overwinning en gingen door. Wederom kwamen er behoorlijk goede kansen, maar die werden goed door VVR afgestopt. Rond de 72e minuut werd het harde werken beloond en scoorden we de verdiende 1-2.
In de minuten daarna kwamen beide partijen niet meer tot scoren en was de eerste overwinning in deze competitie dus een feit.

Verdiende overwinning

Over de hele wedstrijd gekeken was het een verdiende overwinning. Door de 1-0 achterstand moesten onze spelers wel een tandje bij zetten, maar dat hebben ze met verve gedaan. Al zijn er natuurlijk altijd puntjes die beter kunnen. Maar op de instelling van vandaag en de afgelopen weken kan een trainer alleen maar super trots zijn. Ga zo door jongens!

Algemene Leden Vergadering

Bij deze zijn alle Unitas’30 leden uitgenodigd voor de Algemene Leden Vergadering van 5 oktober 2020. Aanvang 19.30 uur. Deze zal, vanwege de coronaproblematiek, plaatsvinden in het Turfschip waar we de gepaste 1,5 meter beter kunnen garanderen.

Alle stemgerechtigde leden (16 jaar en ouder op de dag van de vergadering) hebben toegang tot de ALV en hebben daarin ieder één stem. Ieder stemgerechtigd lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid, dat echter in totaal niet meer dan twee stemmen kan uitbrengen. Een geschreven en ondertekende machtiging dient te worden overhandigd bij binnenkomst.

Om verstoring en onduidelijkheid rondom de vergadering te voorkomen is het niet toegestaan na aanvang (om 19.30 uur) nog toegang tot de vergadering te verkrijgen.