Mini-Roparun brengt 1.830 euro op voor goede doel

ETTEN-LEUR - De derde editie van de mini-Roparun werd dit jaar na een paar maanden uitstel gehouden op zaterdag 12 september.


Roparunteam 248 Swietelsky Go4Life en ARV Achilles organiseren dit evenement elk jaar om geld op te halen voor het goede doel.

Ondanks de coronacrisis lukte dat ook deze editie uitstekend. Aan het einde van de dag stond de teller op exact € 1.829,91.

Gezien de omstandigheden een prima resultaat. Het geld gaat aan het einde van het Roparunjaar naar o.a. hospice Marianahof Etten-Leur.


Gezellig en sportief

De mini-Roparun is een gezellig evenement waar mensen op een sportieve manier bij elkaar komen ten behoeve van het goede doel, namelijk palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Voor dat doel zamelt Roparunteam 248 Go4Life het hele jaar door geld in.

Het team heeft een speciale samenwerking met hospice Marianahof in Etten-Leur.


Eerste plaatsen voor Modoc en AVR’90

Vanaf de atletiekbaan van ARV Achilles gingen zaterdagmiddag 8 bedrijventeams met elkaar de strijd aan voor een estafetteloop van 10 kilometer.

Het team van Modoc won die strijd en daarmee een lekkere taart van sponsor bakkerij Elias.

Bij de hardloopteams ging de prijs dit jaar naar een andere atletiekvereniging uit de regio: AVR’90 (Rucphen). De vereniging was zelfs met 3 teams gekomen, waarvan één team er dus met de hoofdprijs (ook een taart) vandoor ging. De uitslag van alle teams is te vinden op www.miniroparun.nl.


Kangoo jumpers, racerunners en wandelaars

Tijdens de wedstrijd voor hardloopteams liepen ook drie Kangoo Jumpers hun rondjes voor het goede doel, elk 10 kilometer in totaal. Zes racerunners waagden zich voor een rondje op het parcours. Zij wilden vooral ervaring opdoen met echte wedstrijden. Vanaf half 1 verlieten een aantal wandelaars de atletiekbaan voor hun ronde door de mooie omgeving van Etten-Leur. Ook hiermee leverden zij hun bijdrage aan het goede doel.


2021

De organisatie hoopt iedereen weer te zien op de volgende editie van de mini-Roparun. Zet zaterdag 10 april 2021 alvast in je agenda![n]