TC Etten 1 koploper in landelijke hoofdklasse gemengd

ETTEN-LEUR - Op zondag 20 september heeft het Hoofdklasse team van TC Etten onder leiding van playing captain André van der Bijl met maar liefst 7-1 gewonnen van Volley 1 uit Eindhoven.


Op het tennispark van TC Etten scheen de zon volop en kwam het nieuwe schaduwzeil op het terras goed van pas voor de toeschouwers. Onder de toeschouwers waren twee (wereld)beroemde voetballers: Mark van Bommel en schoonvader en ex trainer Nederlands voetbalelftal Bert van Marwijk. Samen kwamen ze kijken naar hun tennissende (klein)dochter Renee van Bommel.

De tegenstanders kwamen met een jong talentvol team aanzetten waarin Margriet Timmermans met 7-6 6-2 de baas was over Sophie Schouten en Hanneke Lodewijks met 6-2 6-4 een maatje te groot was voor Danique Havermans. Onze clubtrainer André van der Bijl was met 6-2 6-3 te sterk voor de 17-jarige Bart Wolvius en Bart Dane had het in de 2e set nog even lastig tegen het 15-jarige talent Pepijn Bastiaansen, 6-2 7-6!


Damesdubbel

De damesdubbel met Margiet Timmermans en Renee van Bommel ging verloren in 2 sets tegen Danique Havermans en Min Chae Kim, Bart Dane en Julian Prins wonnen in de herendubbel maar net in de supertiebreak met 10-4 van Bart en Pepijn.


Mixen

De mixen waren wel een prooi voor het team uit Etten-Leur. Julian en Hanneke wonnen met 2x 6-3 van Sophie Schouten en Pepijn Bastiaansen, André en Renee wonnen met 6-3 6-4 van Min Chae Kim en Bart Wolvius.


Programma

Kortom een succesvolle zondag met super tennisweer en een koppositie met 13 punten die hopelijk nog lang kan worden behouden. Volgende week speelt Tc Etten uit in Den Haag tegen Thor de Bataaf, die tot nu toe slechts 3 punten hebben. Op 4 oktober spelen ze weer thuis(!) tegen het sterke Victoria uit Rotterdam. Hopelijk beginnen wij nog als koploper, ook dan beginnen de wedstrijden om 10:00u. Wij starten zoals altijd met de enkels, eerst de vrouwen dan de mannen, aansluitend de heren en dames dubbels en daarna de mix dubbels. Kortom, wilt u genieten van landelijk toptennis, kom op 4 oktober langs bij sportpark De Koekoek aan de Hogeweg 17 te Etten-Leur. U kunt dan de gehele dag genieten van landelijk toptennis bij Tc Etten.[n]