De nieuwe mascotte wordt voorgesteld. FOTO LEN POPPELAARS
De nieuwe mascotte wordt voorgesteld. FOTO LEN POPPELAARS Foto: Len Poppelaars

ELBC maakt nieuwe start met ‘Kobe de Kikker’

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse Basketbal Club ELBC stelde zaterdag bij de start van het seizoen, onder het toeziend oog van de leden en hun gezin, haar nieuwe mascotte voor. “Kobe de kikker” maakte onder begeleiding van tromgeroffel zijn entree door de speciaal hiervoor versierde deur. En welkom was hij zeker, zoals te horen was aan het enthousiasme van de jeugdleden van ELBC.


DOOR LEN POPPELAARS


De nieuwe activiteitencommissie liet haar leden al een poosje nadenken over zijn komst. Na tipjes van de sluier zoals ‘hij springt 20 keer zijn eigen hoogte’ mocht iedereen een naam indienen voor ‘het springende dier’.


Naam

Kobe de Kikker, uit eerbetoon vernoemd naar Kobe Bryant, dankt zijn naam aan Sam. Deze jeugdspeelster van team U16 van ELBC ontving als winnende naamgever een basketbal als dank.“De naam klinkt gewoon goed bij een kikker. En het is een mooi eerbetoon aan Kobe Bryant”, aldus Sam. “Ik heb veel gekeken en geleerd van hem vroeger. Kijkend naar YouTube en documentaires”. De Amerikaanse basketballegende Kobe Bryant kwam begin dit jaar bij een helikoptercrash om het leven. Dit gevoel voor eerbetoon delen Maik Romme en Sven Pelgrims, vanuit de activiteitencommissie en het bestuur betrokken bij de naamgeving. “Kobe is in de basketbalwereld voor velen een voorbeeld en legende”, aldus Maik.


Eén-ééntje

Al snel loopt Kobe high five- en boksgevend tussen de aanwezige jeugdleden. Zich verheugend dat hij later die dag, met ze op de foto mag. “Eén-ééntje” roept bestuurslid en trainer Peter Limbeek, bijgevallen door alle jeugdspelers. Sam en Kobe stappen samen het lege basketbalveld op. Aan de toewijding ligt het niet, als Kobe het enkele minuten later af moet leggen tegen de sterker spelende Sam. Zijn sprongen waren heus hoog genoeg en ook zijn kikkerpoten bewogen zoals het een ware basketballer betaamd. De eerste echte thuiswedstrijd van ELBC is een feit.


Nieuw

Voor het geluid van tromgeroffel, klonk er door de zaal het geluid van luid klappende handen. “Voor alle trainers, coaches, bestuursleden, activiteitencommissie en allen welke komende seizoen mogelijk maken, een applaus”. Sinds dit jaar heeft de club een nieuwe activiteitencommissie en een nieuw bestuur. Deze zes personen zijn voornemens om naast het zorgdragen voor de kwaliteit, de betrokkenheid van de jeugdleden en hun gezin te stimuleren. “Wij willen onze jeugdleden kwalitatief iets leren, daar horen de respect, normen en waarden voor de sport, coach en tegenstander ook toe’, verduidelijkt Sven dat het niet alleen om kwalitatief technisch goed spel of het spelen van wedstrijden gaat. Verwijzend naar de betrokkenheid hoopt hij dat ouders, broertjes en zusjes vaak komen kijken. Van de dikke honderd leden vallen er 70 in de categorie jeugdlid. Het gaat hier om leden tot 22 jaar. Elke week spelen de verschillende teams een uit- of thuiswedstrijd. De teams worden wekelijks getraind door een trainer, waarvan velen uit de eigen club voortkomen. Ook richting toekomst is dit een hoopvolle wens binnen ELBC. Het welkom van Kobe is een goede start van het seizoen, op naar een betrokken en kwalitatief mooi seizoen.[n]